Antena 3 CNN Economic Biz News România ar putea fi obligată să returneze fonduri SAPARD de până la 13,9 milioane euro

România ar putea fi obligată să returneze fonduri SAPARD de până la 13,9 milioane euro

România ar putea fi obligată să returneze fonduri SAPARD de până la 13,9 milioane euro
Sursa foto: steagul UE
27 Ian 2009   •   14:17

Comisia Europeană ar putea cere României să returneze până la 13,9 milioane de euro din fondurile SAPARD încasate, după ce au fost descoperite nereguli la plăţile realizate în 2004 şi 2005 prin intermediul acestui program.
Auditul Comisiei Europene a recomandat, în august 2007, corecţii financiare de 21,44 milioane de euro. Recomandarea a constituit subiectul unui proces de conciliere între partea românã şi Comisie, în urma cãruia a rezultat, în octombrie 2008, o propunere de corecţii financiare de 13,96 milioane euro, menţioneazã Agenţia de Plãţi pentru Dezvoltare Ruralã şi Pescuit (APDRP), instituţia care gestioneazã fondurile SAPARD.
În urma analizării raportului organismului de conciliere, Comisia Europeană va lua o decizie finalã privind corecţiile financiare, care pot fi mai mici de 13,96 milioane de euro, suma propusã.
Şansele ca România sã nu returneze o parte din fondurile primite sunt reduse. În acest moment, este aşteptată decizia finalã a Comisiei Euoropene, dat fiind faptul cã, în prealabil, trebuie consultat Comitetul Fondurilor Agricole, au afirmat reprezentanţii APDRP.
Programul SAPARD prevede dezvoltarea infrastructurii rurale, iar beneficiare sunt autoritãţile locale care au întocmit proiecte de investiţii. Pentru contractarea lucrãrilor au fost derulate licitaţii publice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana fonduri
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close