Antena 3 CNN Economic Biz News România ar putea intra în al treilea an de recesiune dacă se majorează taxele şi impozitele

România ar putea intra în al treilea an de recesiune dacă se majorează taxele şi impozitele

România ar putea intra în al treilea an de recesiune dacă se majorează taxele şi impozitele
18 Aug 2010   •   08:40

Economiştii avertizează că România ar putea intra în al treilea an de recesiune, dacă taxele şi impozitele vor fi majorate. Experţii băncilor comerciale mai cred că o prelungire a acordului cu FMI ar fi de bun augur, pentru a ţine în frâu economia, mai ales deficitul bugetar.

Prognozele arată că majorarea TVA-ului va duce la o contracţie a economiei româneşti de până la 3% în acest an. Iar o nouă creştere a taxelor şi a impozitelor ar înrăutăţi situaţia şi în 2011.

Un nou an de recesiune înseamnă o restructurare puternică a economiei şi, implicit, o creştere a numărului de şomeri. Numai pentru 2010, prognozele arată un vârf al ratei şomajului de 9,4%.

În plus, 2011 este an preelectoral, perioadă în care, de regulă, cheltuielile statului cresc necontrolat. Din acest motiv, economiştii recomandă Guvernului prelungirea acordului semnat cu organismele financiare internaţionale.

Antena 3


×
Subiecte în articol: recesiune taxe impozite majorari FMI economisti
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close