Antena 3 CNN Economic Biz News România, ultima din 181 de state la capitolul colectare de taxe şi impozite

România, ultima din 181 de state la capitolul colectare de taxe şi impozite

România, ultima din 181 de state la capitolul colectare de taxe şi impozite
10 Noi 2008   •   22:42

Suntem printre primii la numărul de taxe şi impozite, dar printre codaşii lumii la colectarea lor. Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, România este pe ultimul loc din 181 de state în ceea ce priveşte taxele şi impozitele. Am reuşit să întrecem ţări sărace precum Burkina Faso, Zimbabwe sau Rwanda şi economii dezvoltate ca Japonia, China sau Statele Unite ale Americii Ca timp, pentru a fi în regulă cu dările la stat înseamnă să petreci peste 200 de ore la cozi în instituţiile publice din România.
România a făcut paşi mari înapoi în ceea ce priveşte plăţile la bugetul de stat. Dacă în 2006 erau 96 de taxe şi impozite, numărul acestora a crescut la 113 anul trecut ceea ce coboară România pe ultima poziţie din 181 de state ale lumii.
Cifra îi pune în dificultate chiar şi pe reprezentanţii ANAF care neagă existenţa unui număr atât de mare de taxe şi impozite.
Specialiştii în fiscalitate sunt optimişti şi speră ca, după unificarea plăţilor în contul unic, România să obţină un loc mai bun în clasament. Slăbiciunile legate de reglementările care vizează plata taxelor şi a impozitelor rămân. Este şi motivul pentru care, potrivit Băncii Mondiale, ţara noastră se va menţine în 2009, ca şi în 2008, pe locul 47 din 181 de state care oferã cele mai bune condiţii de dezvoltare a afacerilor.
Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close