Antena 3 CNN Economic Biz News Românii, din ce în ce mai datori la bănci. Restanţele au crescut cu 8% în august faţă de iulie

Românii, din ce în ce mai datori la bănci. Restanţele au crescut cu 8% în august faţă de iulie

Românii, din ce în ce mai datori la bănci. Restanţele au crescut cu 8% în august faţă de iulie
05 Oct 2010   •   20:51

Românii sunt din ce în ce mai datori la bănci. Cifrele cresc de la o lună la alta. Ultimele date ale Băncii Naţionale arată că, în august, restanţele au crescut cu opt procente faţă de iulie.

Proporţiile sunt aproape egale. În acest moment, statisticile BNR arată că în România există peste 240.000 de rău-platnici, persoane fizice şi firme, care au acumulat restanţe de aproape 14 miliarde de lei.

Adică peste trei miliarde 250 de milioane de euro. Ca să vă faceţi o idee de cum arată datornicul român, persoană fizică, vă spun că este tânar de 30-34 de ani, din Bucureşti, cu rate neplatite la un credit de consum.

Mai mult de jumătate din restanţele acumulate sunt sub o mie de lei. Şi, de când cu criza, şi firmele au datorii mari la bănci. În august, băncile au acordat credite în valoare totală de peste 260 de miliarde de lei. Cu două miliarde de lei mai mult decât în iulie.

Observator

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close