Antena 3 CNN Economic Biz News Românii duc o viaţă din ce în ce mai scumpă

Românii duc o viaţă din ce în ce mai scumpă

Românii duc o viaţă din ce în ce mai scumpă
Sursa foto: romani
25 Oct 2009   •   20:46

Toamna scoate mai mulţi bani din buzunare, în plus, bugetul populaţiei este afectat de creşterea cursului euro. În perioada următoare facturile vor creşte simţitor.

Factura la întreţinere pentru luna aceasta va fi mai mare cu 10-15 la sută faţă de luna septembrie, după ce a început furnizarea căldurii. Pentru moment, în Capitală încălzirea costă la fel ca anul trecut. Reprezentanţii Asociatiilor de proprietari atrag atenţia că după alegeri preţurile ar putea creşte.

Pentru a evita situaţiile în care facturile la întreţinere devin de nesuportat pentru cei cu salarii sau pensii mici, asociaţiile de proprietari propun ca factura de întreţinere să nu depăşească 15 la sută din venit.

Facturile la întreţinere nu sunt singurele care se majorează. Benzina se va scumpi de la 1 ianuarie 2010 cu 20%, iar energia electrică va fi mai scumpă cu circa 31%, în urma creşterii accizelor şi a deprecierii leului în raport cu euro. Asta înseamnă şi facturi de telefon mai mari. Majorarea preţului carburanţilor atrage după sine şi creşterea preţurilor tuturor produselor.

Antena3

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close