Antena 3 CNN Economic Biz News Românii vor cheltui 81 de milioane de euro pe gresie şi faianţă în 2011

Românii vor cheltui 81 de milioane de euro pe gresie şi faianţă în 2011

Românii vor cheltui 81 de milioane de euro pe gresie şi faianţă în 2011
09 Mar 2011   •   10:00

Românii vor cumpăra plăci de ceramică în valoarea de peste 80 de milioane de euro în acest an, conform estimărilor Cesarom, liderul pieţei locale de gresie şi faianţă.

Cesarom, membră a grupului austriac Lasselsberger, care îşi are sediul în oraşul Pochlarn din Austria, a anunţat că se aşteaptă ca vânzările totale de gresie şi faianţă în România să ajungă la 81 de milioane de euro în acest an.  “Valoarea plăcilor ceramice achiziţionate de românii care vor decide în acest an să îşi amenajeze locuinţele pentru prima dată va fi de aproximativ 20 milioane de euro”, a declarat Eduard Măcărescu, Directorul de Operaţiuni al Cesarom.

La cele 95.000 de locuinţe amenajate pentru prima oară - fie că sunt noi, fie că sunt vechi şi se află la prima amenajare cu gresie şi faianţă - se mai adaugă reamenajarea a 290.000 de locuinţe, valoarea totală a plăcilor ceramice în acest caz ridicându-se la aproximativ 61 de milioane de euro.

Cesarom a mai adăugat că românii îşi schimbă gresia şi faianţa din case o dată la 20 de ani, în medie. “Din studiile noastre reiese că românii schimbă gresia şi faianţa o dată la 20 de ani. Astfel, estimăm că înlocuirea plăcilor ceramice se face preponderent în locuinţele finisate înainte de 1990”, a adăugat Eduard Măcărescu.

În ceea ce priveşte piaţa locală de plăci ceramice, oficialul Cesarom estimează că aceasta va înregistra în acest an un recul de 10%, similar celui din 2010. Astfel, pentru anul în curs, piaţa de gresie şi faianţă va ajunge, într-un scenariu optimist,  la o valoare de 90 de milioane de euro şi un volum de doar 20 de milioane de metri pătraţi.

Lasselsberger are afaceri în 17 ţări, compania având peste 13.000 de angajaţi, informează The Austrian Independent.

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close