Antena 3 CNN Economic Biz News ROMPAN: Pâinea s-ar putea ieftini, în perioada următoare

ROMPAN: Pâinea s-ar putea ieftini, în perioada următoare

ROMPAN: Pâinea s-ar putea ieftini, în perioada următoare
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Oct 2011   •   15:44

Pâinea s-ar putea ieftini în perioada următoare, dacă preţul grâului va coborî sub 750 de lei pe tonă, a anunţat, joi, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie (ROMPAN), Aurel Popescu, potrivit Agerpres.

"Este posibil să mâncăm o pâine mai ieftină deoarece preţul făinii a scăzut cu 30 de procente, iar grâul a ajuns la 750 de lei /tonă. De asemenea, recolta de grâu din acest an este de o calitate excepţională. Brutăriile vor încerca să ţină de preţ deoarece anul trecut preţul materiei prime a crescut de peste trei ori, iar pâinea s-a scumpit cu numai 10-15%. Totul depinde de cum se vor aproviziona morarii. Dacă preţul făinii va scădea sub 750 de lei pe tonă este posibil să asistăm şi la o ieftinire a pâinii", a declarat Popescu.

În acest an, producţia de grâu a depăşit opt milioane de tone, iar în 6-7 judeţe în ţară, grâul este bun în proporţie de 100% pentru panificaţie, în timp ce în restul judeţelor procentul mediu este de 80%.

Necesarul intern de grâu este de trei milioane de tone (250.000 de tone lunar), la care se adaugă alte 500.000 de tone de grâu pentru sămânţă.

×
Subiecte în articol: pâine ieftinire grau
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close