Antena 3 CNN Economic Biz News Rusia a depăşit cea mai grea perioadă a crizei economice

Rusia a depăşit cea mai grea perioadă a crizei economice

Rusia a depăşit cea mai grea perioadă a crizei economice
Sursa foto: rusia
27 Mar 2009   •   16:16

Rusia a ieşit din perioada cea mai grea a crizei economice, în condiţiile în care retragerile de capital au încetat, iar investitorii se orientează din nou către bursa de la Moscova, a declarat vicepreşedintele băncii centrale a Rusiei, Alexei Uliukaiev, citat de Reuters.

Uliukaiev spune că economia ar putea obţine un sprijin suplimentar prin scăderea dobânzilor, fapt care s-ar putea produce în al doilea trimestru, ca urmare a scăderii presiunilor inflaţioniste.

"Cred că cea mai serioasă parte a crizei a trecut. Situaţia curentă s-ar putea să nu placă prea mult din cauza scăderii producţiei industriale, dar este o situaţie caracterizată prin echilibru. Există intrări de capital pe piaţa acţiunilor, iar investiţiile directe din străinătate continuă. Am văzut doar cât de repede au crescut bursele în perioada februarie - martie", a declarat oficialul.

El spune că rubla va avea în acest an un curs mediu de schimb de 32-33 ruble pentru un dolar, faţă de cotaţia de 35,1 ruble pentru un dolar luată în calcul la elaborarea bugetului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia criza economica
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close