Antena 3 Economic Biz News Rusia va găzdui primul summit BRIC

Rusia va găzdui primul summit BRIC

16 Iun 2009   •   18:31
Rusia va găzdui primul summit BRIC 
summit ocs

Cele mari puteri cu economii în curs de dezvoltare se vor întâlni pentru a stabili un front comun pentru redresarea sistemului financiar global, la primul summit formal al BRIC, marţi.

Înainte ca liderii din Brazilia, Rusia, India şi China să se întâlnească, un summit al Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS), a puterilor central asiatice, a subliniat importanţa internaţională a Chinei şi Rusiei.


Cele patru state BRIC-- responsabile pentru 15 procente din cele 60.7 trilioane de dolari ale economiei globale, se vor concentra pe remodelarea sistemului financiar după criza globală.

Cu toate aceste un acord imediat printre membrii acestui grup pare improbabil

Recent, oficialii chinezi şi ruşi au redus discuţiile legate de stabilirea unei valute de rezerve naţionale supranaţională pentru a reduce dependenţa de dolar.

Pe de altă parte, în acelaşi oraş, Ekaterinburg din Rusia, se preconizează şi o întîlnire între premierul indian Manmohan Singh şi preşedintele pakistanez Asif Ali Zardari în cadrul reuniunii OCS.

La acest summit participă cele şase state membre ale organizaţiei - China, Rusia, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan şi Uzbekistan.

De asemenea, Iran, Mongolia, Indian şi Pakistan au statut de observatori. Prima zi de reuniuni s-a desfăşurat cu uşa închisă.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close