Antena 3 CNN Economic Biz News Salariul mediu net a scăzut cu 40 de lei în luna mai faţă de aprilie

Salariul mediu net a scăzut cu 40 de lei în luna mai faţă de aprilie

Salariul mediu net a scăzut cu 40 de lei în luna mai faţă de aprilie
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Iul 2011   •   10:23

Salariul mediu net a scăzut în mai cu 40 de lei faţă de aprilie. Salariul a fost de 1.458 lei, în scădere cu 2,7% comparativ cu luna anterioară.

Salariul mediu net în mai este mai mare cu 2,1% faţă de aceeaşi lună din 2010, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai mari salarii s-au înregistrat în intermedieri financiare, unde câştigul net a fost de 3.698 de lei, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante, de 854 de lei.

Creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă s-au înregistrat ca urmare a acordării de prime ocazionale, a realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte), precum şi plăţii integrale a drepturilor salariale, în unele unităţi economice care, în lunile precedente, s-au confruntat cu dificultăţi financiare.

În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare scăderi ale câştigului salarial mediu net faţă de luna aprilie în administraţia publică (-0,7%) şi învăţământ (-0,1%). În sănătate şi asistenţă socială câştigul salarial mediu net din luna mai a crescut uşor (+0,4%) ca urmare a plăţii sumelor restante în unele unităţi din domeniul asistenţei sociale, ori a disponibilizării personalului din aceste unităţi.

 


×
Subiecte în articol: salariu mediu net scadere hoteluri
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close