Antena 3 CNN Economic Biz News Se schimbă ierarhia mondială. Ziua în care dispare a treia putere a lumii. Populaţia acestei ţări se topeşte cu 61%

Se schimbă ierarhia mondială. Ziua în care dispare a treia putere a lumii. Populaţia acestei ţări se topeşte cu 61%

Se schimbă ierarhia mondială. Ziua în care dispare a treia putere a lumii. Populaţia acestei ţări se topeşte cu 61%
de O.P.    |    05 Sep 2012   •   07:55

Au rezistat în faţa unor cataclisme naturale fără precedent şi întreaga planetă s-a uitat la ei cu apreciere. Însă acum un nou pericol îi paşte, iar în privinţa aceasta nu au cum să lupte.

Unul din cele mai populate oraşe din lume va rămâne fără locuitori până în 2100. Japonezii sunt disperaţi după ce au aflat datele celor mai recente studii: populaţia ţării se va înjumătăţi în următoarele decenii, pentru că vârsta a aproape jumătate din locuitori a ajuns la vârsta pensionării.

Potrivit ultimelor date, la recensământul din 2100, Japonia va însuma o populaţie de 70 milioane de locuitori, faţă de 130 milioane, cât numără în prezent.

În prezent, Japonia este ţara care se confruntă cu cea mai rapidă rată de îmbătrânire din lume, iar asta este cauzat - ca un paradox - de progresele făcute în medicină, care le permit oamenilor să trăiască mai mult decât înainte, iar tinerelor cupluri le permit să nu mai facă copii.

Mai mult, în următoarea perioadă, vor fi prea puţini oameni apţi de muncă, ceea ce va face ca statul să intre în incapacitatea de a plăti pensiile şi asigurările vârstnicilor.




×
Subiecte în articol: natalitate
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close