Antena 3 CNN Economic Biz News Sebastian Vlădescu: Emil Boc are "o înţelegere limitată a economiei". Am avut susţinere din partea lui Traian Băsescu

Sebastian Vlădescu: Emil Boc are "o înţelegere limitată a economiei". Am avut susţinere din partea lui Traian Băsescu

Sebastian Vlădescu: Emil Boc are "o înţelegere limitată a economiei". Am avut susţinere din partea lui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Sep 2010   •   10:19

Critici dure la adresa premierului vin din partea fostului ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu. Acesta susţine că Emil Boc are "o înţelegere limitată a economiei". Mai mult, Vlădescu spune că cei de la guvernare ştiau încă de la începutul anului de adevăratele probleme ale economiei, dar au amânat să ia decizii în acest sens.

Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu mărturiseşte că n-a avut niciodată o relaţie prea bună cu premierul Emil Boc. Tocmai din acest motiv s-ar fi decis înlocuirea lui la Finanţe.

Cei doi ar fi avut divergenţe legate de ajustarea cheltuielilor, majorarea TVA sau lărgirea bazei de impozitare.

"În ceea ce priveşte capacitatea lui Emil Boc de a înţelege complexitatea economiei româneşti, dificultăţile ei, într-un an de criză cred că există o limită care e generată de pregătirea domniei sale, de faptul că a fost nevoit să preia economia romanească într-un moment de criză. Vorbesc despre o înţelegere limitată într-o perioadă de criză", a declarat Sebastian Vlădescu, citat de Gândul.

Fostul ministru al Finanţelor susţine că oficialii cunoşteau de mult adevărata situaţie economică a României.

"Încă din ianuarie am avut discuţii despre necesitatea reducerii bugetului. E o decizie extrem de greu de asumat politic. S-a sperat că există o altă soluţie", a explicat Vlădescu. El a mărturisit că deşi n-a fost preferatul premierului, a avut susţinere din partea preşedintelui Traian Băsescu pentru a rămâne în Guvern.

Antena 3

×
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close