Antena 3 CNN Economic Biz News Secretar de stat în Ministerul Finanţelor: Rectificare bugetară, cel mai probabil luna viitoare (VIDEO)

Secretar de stat în Ministerul Finanţelor: Rectificare bugetară, cel mai probabil luna viitoare (VIDEO)

Secretar de stat în Ministerul Finanţelor: Rectificare bugetară, cel mai probabil luna viitoare (VIDEO)
04 Iun 2010   •   14:30

Guvernul pregăteşte prima rectificare bugetară din acest an. Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Gheorghe Gherghina, susţine că rectificarea va avea loc, cel mai probabil, luna viitoare, pentru a se respecta ţinta de deficit bugetar convenită cu FMI.

Gheorghe Gherghina nu a dat alte detalii referitoare la ministerele de la care vor fi făcute tăieri şi nici cu cât vor fi reduse ţintele de venituri.

Numai în luna mai, în loc de 10,8 miliarde de lei, statul a colectat cu un miliard mai puţin. Acest lucru determină o reducere drastică a cheltuielilor bugetare.

Analiştii economici spun că, prin rectificarea bugetară, guvernanţii speră că vor reuşi micşorarea deficitului bugetar până la ţinta propusă de Fondul Monetar.

Alţi analişti consideră că măsura este una normală, în condiţiile în care trebuie să existe o lege pentru punerea în aplicare a măsurilor de reducere a pensiilor şi salariilor, anunţate de Executiv.

Potrivit acordului cu FMI, ţinta de deficit bugetar pentru acest an este de 6,8% din PIB.




Antena 3


×
Subiecte în articol: rectificare bugetara FMI deficit
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close