Antena 3 CNN Economic Biz News Spania primeşte rating negativ la creditare

Spania primeşte rating negativ la creditare

Spania primeşte rating negativ la creditare
Sursa foto: spania
09 Dec 2009   •   17:36

Agenţia de evaluare fiannciară Standard & Poor's (S&P) a confirmat ratingurile suverane ale Germaniei şi Spaniei, dar a revizuit la negativă, de la stabilă, perspectiva calificativului pentru credite al autorităţilor spaniole, scrie Mediafax.

Calificativele Germaniei pentru credite pe termen lung şi pentru împrumuturi pe termen scurt au fost stabilite la "AAA" şi "A-1", cu perspectivă stabilă, potrivit unui comunicat al S&P.

Agenţia de rating sunt de părere că Germania va înregistra un deficit bugetar redus în 2009 şi va continua procesul de consolidare fiscală şi cheltuieli disciplinate. Mai mult, economia germană, cu un grad ridicat de diversificare şi competitivitate, a avut o evoluţie adecvată în timpul crizei.

S&P a afirmat ratingurile Spaniei pentru credite pe perioadă lungă şi scurtă, la "AA+" şi "A-1+".

Agenţia a revizuit, însă, în scădere perspectiva ratingului pe termen lung, de la stabilă la negativă, specialiştii S&P aşteptându-se la o deteriorare mai pronunţată a situaţiei finanţelor statului decât la ultima modificare a calificativului din prima lună a anului2009.

Potrivit S&P, reducerea deficitului fiscal considerabil şi dezechilibrelor economice din Spania necesită măsuri dure, care nu au fost, încă, implementate, se arată în comunicat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Spania Germania
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close