Antena 3 CNN Economic Biz News Stiglitz: Măsurile de austeritate, un ?pariu greşit? al guvernelor europene

Stiglitz: Măsurile de austeritate, un ?pariu greşit? al guvernelor europene

Stiglitz: Măsurile de austeritate, un ?pariu greşit? al guvernelor europene
Sursa foto: Foto: infiniteunknown.net
07 Sep 2010   •   22:55

Promovarea măsurilor de austeritate reprezintă un ?pariu greşit? al guvernelor europene a declarat, marţi, economistul Joseph Stiglitz, pentru Bloomberg, citat de Mediafax. De asemenea, acesta este de părere că menţinerea angajamentelor privind reducerea deficitelor bugetare, de către Germania, Marea Britanie şi Franţa, ar putea avea consecinţe sistematice pentru întregul continent european.

"Presupunerea că pieţele vor avea din nou încredere a fost dovedită greşită" în privinţa măsurilor de austeritate adoptate de Irlanda, a spus Stiglitz, în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc la Budapesta. Joseph Stiglitz este laureat al premiului Nobel pentru economie.

Potrivit acestuia, economia Europei este în pericol de a intra din nou în recesiune, pentru că guvernele reduc deficitele bugetare prin tăierea cheltuielilor, a precizat Stiglitz într-un interviu acordat luna trecută postului iralndez de radio RTE.

După ce criza datoriilor din Grecia a zdruncinat încrederea investitorilor în uniunea monetară, guvernele din zona euro şi-au intensificat eforturile de a aduce deficitele în limita de 3% acceptată de Uniunea Europeană.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: masuri austeritate
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close