Antena 3 CNN Economic Biz News SUA, deranjată de directiva Bruxelles-ului privind fondurile speculative

SUA, deranjată de directiva Bruxelles-ului privind fondurile speculative

SUA, deranjată de directiva Bruxelles-ului privind fondurile speculative
Sursa foto: bani
01 Sep 2009   •   17:17

O delegaţie de congresmeni americani vine la Bruxelles în această săptămâna pentru a demonta tensiune comerciale dintre SUA şi Europa privind fondurile de hedging (fonduri speculative, de risc ridicat).
Îngrijorarea se concentrează pe directiva Comisiei Europene privind managerii de fonduri de investiţii alternative. Industria fondurilor de hedging susţine că dacă este aprobat proiectul, aceasta îi va costa pe pensionarii europeni până 25 miliarde euro pe an, prin eliminarea vehiculelor de investiţie americane sau non-europene. Aceasta va rezulta într-o reducere majoră de alegeri pentru investitorii mari, care vor suferi costuri mai mari şi profituri mai mici.
Printre prevederile în dispută se numără cea ca fondurile americane să aştepte trei ani înainte de a li se permite promovarea în Europa. De asemenea se doreşte supunerea fondurilor unor teste.
Acestea vor include limite ale datoriei acceptate, cerinţa de a deţine capital pentru a acoperi posibilele pierderi şi despăgubiri şi dezvăluirea portofoliilor. Există temerea că acest "test de echivalenţă" va îngheţa companiile americane.
Anterior, o delegaţie a Senatului american a făcut de asemenea lobby în Europa.
Antena3.ro

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close