Antena 3 CNN Economic Biz News SUA vor să reducă taxa pe ţigări pentru a-şi acoperi deficitele bugetare

SUA vor să reducă taxa pe ţigări pentru a-şi acoperi deficitele bugetare

SUA vor să reducă taxa pe ţigări pentru a-şi acoperi deficitele bugetare
Sursa foto: Foto: legaljuice.com
21 Mar 2011   •   09:50

Mai multe state americane vor să îşi acopere deficitul bugetar prin creşterea vânzărilor de ţigări, conform unui articol publicat de The New York Times.

Un proiect de lege din statul New Hampshire, vizează o reducere cu 10 cenţi a taxei pe pachet de ţigări, New Jersey-ul cu 30 de cenţi, iar Rhode Island-ul cu un dolar.

Proiectul autorităţilor din New Hampshire a fost trimis pentru vot în Senat. La baza lui stă un studiu al micilor comercianţi care susţin că taxa pe ţigări afectează afacerile de mici dimensiuni, în special la graniţa cu alte state. Organizaţia acestora susţine că reducerea taxei va diminua veniturile statului din ţigări, dar declinul va fi compensat de majorarea încasărilor din sectorul hotelier, restaurante, vânzarea de alcool, benzină şi bilete de loterie.

Un membru al comisiei Camerei Reprezentanţilor a afirmat că proiectul nu a luat în calcul şi sănătatea consumatorilor. Campania "Copii fără Tutun" desfăşurată în New Hampshire, susţine că o scădere cu 10 cenţi a taxei pe ţigări ar genera costuri de 21 de milioane de dolari pe termen lung pentru sistemul de sănătate şi ar rezulta în 1.000 de noi tineri fumători în statul respectiv.

×
Subiecte în articol: tigari reducere deficit bugetar
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close