Antena 3 CNN Economic Biz News Sulfina Barbu: Preţul energiei ar putea creşte cu 70% până în 2013

Sulfina Barbu: Preţul energiei ar putea creşte cu 70% până în 2013

Sulfina Barbu: Preţul energiei ar putea creşte cu 70% până în 2013
Sursa foto: Sulfina Barbu
05 Apr 2009   •   16:22

Preşedintele Comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor, Sulfina Barbu, a declarat, la conferinţa parlamentară ?Provocările actuale la adresa securităţii europene?, că în statele din zona est-europeană se estimează că preţul energiei ar urma să crească până cu aproximativ 70% din 2013, motiv pentru care trebuie sprijinite investiţiile în domeniul energiilor regenerabile.

Sulfina Barbu a susţinut, duminică, în cadrul conferinţei, că planul Comisiei Europene privind energia ar putea avea un impact considerabil asupra ţării noastre, dependentă încă de surse tradiţionale pentru producerea ei. ?În statele din zona noastră se estimează că preţul energiei ar urmă să crească până cu aproximativ 70% din 2013. Dacă vrem să prevenim impactul economic şi social, care va fi foarte mare, trebuie să începem să sprijinim investiţiile în domeniul energiilor regenerabile?, a spus Sulfina Barbu.

Ea şi-a exprimat convingerea că participarea preşedintelui Traian Băsescu la reuniunea şefilor de stat ai UE şi SUA va da un impuls pentru o abordare mai aplicată şi mai concretă în ceea ce priveşte trecerea pe surse regenerabile de energie, pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice.

Sulfina Barbu participă în intervalul 5 - 6 aprilie la conferinţa parlamentară ?Provocările actuale la adresa securităţii europene?, organizată la Praga, în cadrul preşedinţiei cehe a Uniunii Europene.

Agerpres

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close