Antena 3 CNN Economic Biz News Summit G7. Economia mondială va începe să se redreseze în 2009

Summit G7. Economia mondială va începe să se redreseze în 2009

Summit G7. Economia mondială va începe să se redreseze în 2009
Sursa foto: Timothy Geithner
25 Apr 2009   •   11:20

Economia mondială se află pe drumul cel bun şi va începe să se redreseze anul acesta. Este concluzia la care au ajuns liderii G7, reuniţi la Washington. Miniştrii Finanţelor şi guvernatorii băncilor centrale din grupul celor şapte ţări industrializate au evaluat măsurile anticriză viabile, în contextul în care pieţele financiare mondiale sunt în continuare destabilizate.

Reprezentanţii G7 au discutat despre demersurile întreprinse de fiecare dintre ţările puternic industrializate, pentru a face faţă crizei financiare mondiale. Liderii G7 şi-au reafirmat voinţa de a respecta angajamentele luate de G20 la Londra şi de a face totul pentru ca economia mondială să-şi revină în cel mai scurt timp. În final, ei au căzut de acord că economia va da semne de revenire până la sfârşitul acestui an.

Liderii celor şapte ţări puternic industrializate nu au exclus însă existenţa riscurilor pentru economiile slăbite de criză. În acelaşi timp, reprezentanţii din G7 au promis să continue injectarea de capital în instituţiile financiare. ?Este foarte important ca guvernele ţărilor membre G20 precum şi guvernele din întreaga lume să continue să sprijine cererea şi reluarea activităţilor de creditare atât de necesare pentru a ieşi din recesiune şi pentru a pune bazele unei reveniri în economie?, a explicat Timothy Geithner, secretarul trezoreriei SUA.

Statele Unite sunt considerate vinovate de criza care afectează în prezent întregul sistem financiar mondial. Secretarul american al Trezoreriei crede însă că economia SUA nu-şi poate reveni independent de economiile celorlalte ţări. ?Repunerea pe picioare a economiilor lumii depinde de revenirea economiei SUA. Dar Statele Unite depind de revigorarea sistemului financiar, revenirea economiei noaste va depinde parţial de ceea ce se întâmplă în restul lumii.?

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close