Antena 3 CNN Economic Biz News Surse: Boc a cerut Coaliţiei impozitarea cu 16% a pensiilor înainte să anunţe majorarea TVA

Surse: Boc a cerut Coaliţiei impozitarea cu 16% a pensiilor înainte să anunţe majorarea TVA

Surse: Boc a cerut Coaliţiei impozitarea cu 16% a pensiilor înainte să anunţe majorarea TVA
28 Iun 2010   •   16:29

Premierul a cerut Coaliţiei impozitarea cu 16% a tuturor pensiilor pentru că, această impunere alături de alte măsuri, ar majora TVA-ul sub 24%. Totuşi, varianta a fost respinsă din cauza presiunii sociale şi unei posibile decizii de neconstituţionalitate.

"Premierul a solicitat în Coaliţie, înainte să anunţe majorarea TVA, impozitarea cu 16% a tuturor pensiilor, considerând că această măsură, combinată cu altele, ar fi permis o creştere a TVA cu mai puţine puncte procentuale. Propunerea a fost supusă la vot în Biroul Permanent Naţional al PDL de vineri, dar a fost respinsă. Luni dimineaţa, în Coaliţie, premierul a cerut iar sprijin din partea partenerilor de guvernare, dar propunerea a fost respinsă din nou, din cauza presiunii sociale anticipate", spun surse guvernamentale, citate de Mediafax.

Curtea Constituţională a decis vineri că unele măsuri de austeritate din legile propuse de Executiv nu sunt constituţionale. Printre acestea, scăderea pensiilor cu 15%.

Prin urmare, sâmbătă Executivul a hotărât creşterea TVA de la 19% la 24%. Majorarea TVA este inclusă în modificarea Codului Fiscal, care a apărut în Monitorul Oficial.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc impozit
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close