Antena 3 CNN Economic Biz News Sute de miliarde pierdute de cei mai bogaţi britanici. Mittal rămâne pe primul loc

Sute de miliarde pierdute de cei mai bogaţi britanici. Mittal rămâne pe primul loc

Sute de miliarde pierdute de cei mai bogaţi britanici. Mittal rămâne pe primul loc
Sursa foto: mittal
27 Apr 2009   •   08:43

Lakshmi Mittal şi-a pierdut circa 25 de miliarde de dolari din avere, ajungând la aproape 16 miliarde dolari, potrivit listei anuale a celor mai bogaţi britanici publicată de Sunday Times. Averea lui Mittal a scăzut cu 61 de procente, dar nu este singurul care a suferit în urma crizei.
Magnatul rus Roman Abramovici are o avere de puţin peste 10 miliarde de dolari, de la peste 17 miliarde anul trecut, suficient însă pentru a se plasa pe locul doi.
Richard Branson, patronul Virgin Atlantic, a pierdut 2,2 miliarde şi se plasează pe locul 32, cu 1,7 miliarde dolari.
Averea celor mai bogaţi 100 de ?britanici? este cu circa 135 miliarde de dolari mai mică decât primăvara trecută, iar primii 1000 au pierdut un total de 228 miliarde de dolari, cea mai mare cădere de la iniţierea topului, în urmă cu 21 de ani.
De altfel lista din acest an include doar 43 de miliardari, de la 75 anul trecut.
Andrew Lloyd-Webber, compozitzorul Cats, Fantoma de la Opera şi alte musicaluri, este cel mai bine plasat dintre artişti, pe locul 52, cu 1,1 miliarde lire.
Cel mai mare new entry din top este Slavica Ecclestone, ce are o avere de un miliard de dolari după divorţul de Bernie Ecclestone, magnatul Formulei 1. Fostul soţ este pe locul 24, cu peste două miliarde dolari.
Fostul Beatles Paul McCartney este pe locul 120, cu 647 milioane dolari iar Mick Jagger are 279 milioane dolari, buni pentru locul 297. În vreme ce Sting este pe poziţia 309, cu 265 milioane dolari.
Elton John este al 322-lea, cu 257 milioane- dar pe şapte printre cei mai generoşi donatori.
Regina Elizabeth II demonstrează că nici casele regale nu sunte imune la căderea pieţelor. Averea sa personală a scăzut la 397 milioane lire (excluzând proprietăţile regale şi colecţia de artă, estimate de Sunday Times la 23,5 miliarde dolari).
Autoarea "Harry Potter" J.K. Rowling este pe 101, cu 733 milioane dolari, în vreme ce actorul Daniel Radcliffe, are 44 milioane dolari.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close