Antena 3 CNN Economic Biz News Theodor Stolojan: România va ieşi din criză, mai greu este cu ţările puternic îndatorate

Theodor Stolojan: România va ieşi din criză, mai greu este cu ţările puternic îndatorate

Theodor Stolojan: România va ieşi din criză, mai greu este cu ţările puternic îndatorate
Sursa foto: Foto: INTACT Images
23 Sep 2011   •   23:01

România va ieşi din criză, mai greu va fi cu alte state europene care sunt puternic îndatorate, a declarat, vineri, liderul grupului europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, informează Agerpres.
  
„Noi românii vom ieşi din criză, mai greu este cu alte ţări care sunt în continuare puternic îndatorate şi pentru care, până la urmă, creditorii trebuie să înţeleagă că fără o soluţie de restructurare a datoriilor, fără asumarea unor pierderi lucrurile nu se rezolvă. Dacă ne uităm ce s-a întâmplat în ultimii doi ani în Uniunea Europeană, în zona euro, a fost o respingere continuă a unui fapt fundamental economic că o ţară puternic îndatorată nu o poţi ajuta, adăugând o nouă datorie peste datoria veche şi aşa mare. A trebuit să treacă doi ani ca zona euro să înţeleagă că trebuie restructurată datoria, că trebuie făcută o reducere a datoriei. Este exact soluţia la care s-a ajuns la Grecia, dar din păcate după doi ani“, a declarat Stolojan.
   
Democrat-liberalul a adăugat că, având finanţele publice stabilizate, Guvernul român va trebui să urmărească cu atenţie ce se întâmplă în plan intern pentru a ajusta corespunzător bugetul ţării.
   
„Nu avem voie să mai cădem în situaţia care a fost, cu deficite bugetare foarte mari şi finanţate la costuri din ce în ce mai mari“, a punctat Theodor Stolojan.
   
De asemenea, Stolojan a afirmat că nu sunt necesare noi tăieri salariale.

„Noi trebuie să fim atenţi şi în funcţie de ceea ce evaluăm că va fi în următorii ani să ne prevedem cheltuielile la nivelul resurselor pe care le avem. Nu mai e nevoie să tăiem salarii, nici pensii“, a declarat europarlamentarul PDL.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close