Antena 3 CNN Economic Biz News Toamna se numără scumpirile. Preţurile alimentelor de bază vor exploda: pâinea, laptele, carnea şi uleiul vor costa cu 30% mai mult

Toamna se numără scumpirile. Preţurile alimentelor de bază vor exploda: pâinea, laptele, carnea şi uleiul vor costa cu 30% mai mult

Toamna se numără scumpirile. Preţurile alimentelor de bază vor exploda: pâinea, laptele, carnea şi uleiul vor costa cu 30% mai mult
de O.P.    |    31 Aug 2012   •   06:02

Preţul pâinii a crescut cu 15% în luna august, iar în septembrie urmează o nouă creştere, pentru că şi preţul grâului a crescut.  Scumpirile nu se opresc aici. Preţul alimentelor de bază va creşte continuu până la sfârşitul anului.

Pâinea, laptele, carnea, uleiul şi zahărul vor costa cu 20-30% mai mult, avertizează specialiştii în agricultură. De vină este seceta care a distrus culturile, recoltele obţinute au fost foarte slabe iar acest lucru se reflectă direct în preţul alimentelor.

Mai mult, încrederea în economie a mediului de afaceri şi consumatorilor din România a continuat să se deterioreze în august, pentru cea de-a patra lună consecutiv, cu scăderi ale indicatorilor de încredere în majoritatea ramurilor economei, excepţie făcând industria.

Astfel, indicatorii de încredere în economie calculaţi pentru sectorul serviciilor, comerţul retail şi construcţii s-au deteriorat faţă de iulie, ca şi în rândul consumatorilor, în timp ce indicele pentru industrie s-a îmbunătăţit uşor, potrivit unui raport prezentat joi de Comisia Europeană.

Indicii sunt calculaţi de Directoratul General pentru Economie şi Finanţe al Comisiei Europene, în urma unor sondaje în rândul reprezentanţilor industriei producătoare, sectorului serviciilor, retailerilor, constructorilor şi consumatorilor, efectuate pe ramuri industriale, în UE şi în statele membre.



×
Subiecte în articol: scumpiri
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close