Antena 3 Economic Biz News Traian Băsescu: Criza se va prelungi, are efecte globale, iar soluţiile nu au fost găsite în totalitate

Traian Băsescu: Criza se va prelungi, are efecte globale, iar soluţiile nu au fost găsite în totalitate

16 Iun 2009   •   10:27
Traian Băsescu: Criza se va prelungi, are efecte globale, iar soluţiile nu au fost găsite în totalitate Traian Basescu

Preşedintele, Traian Băsescu şi preşedintele Senatului Mircea Geoană, participă la conferinţa cu tema "Relansarea Uniunii Europene: să investim împreună în viitor." Alături de preşedinte se află şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.


Preşedintele a susţinut o declaraţie de presă. ?Criza se va prelungi, are efecte globale, iar soluţiile nu au fost găsite în totalitate?, a declarat preşedintele României.

?Este momentul să amintim că marele avantaj al UE îl reprezintă solidaritatea, eficienţa şi lucrul împreună. Doresc să precizez că îmi sunt cunoscute problemele cetăţenilor. Vă asigur că autorităţile depun eforturi să le rezolve?, a spus preşedintele Băsescu.

?Ocuparea fortei de muncă este o mare problemă. Există nemultumiri legale atât de aspectul cantitativ, cât şi de cel calitativ al pieţei de muncă?. În acest sens preşedintele a propus următoarele măsuri:

-Oamenii trebuie sprijiniţi prin programe de reconversie profesionala.

-Guvernul depune eforturi substanţiale pentru rezolvarea acestor probleme

-Crearea de noi locuri de muncă în cadrul UE

-Muncitorii trebuie să stie dacă există locuri de muncă în alte state UE şi să beneficieze de această opotunitate

-Trebuie să instruim forţa de muncă în domenii a căror cerere e în expansiune

-Încurajez companiile să se ocupe de pregătirea tinerilor

Traian Băsescu a propus şi reforma profundă a sectorului Educaţiei.

?O altă problemă este infrastructura, în special cea de transport.Eu sunt un susţinător al transporturilor pe căile navigabile interioare. România ar putea să-l promoveze ca modalitate ieftină de transport, astfel incât companiile să poată transporta mărfurile în multe ţări din UE?.

?Sunt necesare investiţii importante. Rezultatele au nevoie de timp pentru a deveni vizibile.?

România are nevoie de o creştere imediată a capacităţii de absorbţie a fondurilor europene. Admnistraţia română nu a fost eficientă în acest domeniu în ultimii ani.?

?Bani avem, dar din păcate administraţia are un impact negativ?.

?O a treia problemă o constituie condiţiile creditării de către bănci. Băncile din România preferă credite puţine cu valori mari. Este necesară flexibilizarea condiţiilor de creditare de către bănci?

?A patra problemă este birocraţia, una din piedicile majore în calea dezvoltării afacerilor, în special în dezvoltarea IMM-urilor. Susţin necesitatea simplificării sistemului de taxe şi impozite?

În urmă cu două zile, preşedintele Traian Băsescu a declarat că România urmează să intre în recesiune.Antena3.ro
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close