Antena 3 Economic Biz News Turismul sindical din România, pe cale de dispariţie

Turismul sindical din România, pe cale de dispariţie

27 Mar 2011   •   21:14
Turismul sindical din România, pe cale de dispariţie
Sursa foto: Foto: dana.webmyc.com

 Neînţelegerile din sindicate în găsirea firmelor de execuţie a lucrărilor şi politica tarifară au dus la dispariţia turismului sindical în România.  Hotelurile şi casele de vacanţă se mai deschid două-trei luni pe an şi cele mai multe dintre ele stau să se prăbuşească. 

 
Hotelurile sindicatelor construite în anii '70 - '80 erau cele mai căutate mai demult. Acestea s-au bucurat mereu de clientelă pentru că veniturile au fost asigurate prin Casa Naţională de Pensii şi Asigurări Sociale. Acum, cele mai multe dintre ele au ajuns ruine. 
 
Investiţiile se mai fac doar acolo unde interesele financiare sunt mai mari. În Predeal, de exemplu, Hotelul Carpaţi este un şantier în lucru. Lucrările însă trenează. 
 
Pe litoral situaţia este similară. Hotelul Traian se degradează pe zi ce trece, de modernizări nici nu poate fi vorba, a rămas la două stele, iar singurul lucru care a mai crescut este doar maldărul de gunoi de lângă el. 

×
Subiecte în articol: România
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close