Antena 3 CNN Economic Biz News Turismul va înregistra în 2009 prima scădere din ultimii şase ani

Turismul va înregistra în 2009 prima scădere din ultimii şase ani

Turismul va înregistra în 2009 prima scădere din ultimii şase ani
Sursa foto: turism
27 Ian 2009   •   14:08

Piaţa mondială a turismului va semnala în acest an prima scădere a numărului de turişti străini din ultimii şase ani. Cauza acestei scăderi este criza economică globală, consideră Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), care mai estimează şi că Europa va fi cea mai afectată regiune. Numărul de turişti care călătoresc în străinătate va scădea cu 2% în 2009. Totuşi, prognoza este incertă, în contextul evoluţiei dificil de prezis a crizei.
"Europa va fi cea mai afectatã regiune, din moment ce majoritatea statelor de provenienţã a turiştilor care viziteazã continentul se aflã deja sau urmeazã sã intre în recesiune", susţine OMT.
Regiunea Asia-Pacific ar trebui sã înregistreze o creştere a numărului de turişti în acest an, deşi într-un ritm mai puţin alert faţă de anii anteriori. Situaţii similare sunt prognozate şi în cazul Africii şi a Orientului Mijlociu.
În 2008, numărul de turişti strãini la nivel global a urcat cu 6% în prima jumătate a anului, dar a scãzut cu 1% în semestrul al doilea, pe fondul extinderii crizei financiare globale la nivelul economiei reale. Piaţa europeanã a stagnat, în timp ce Orientul Mijlociu a semnalat un avans de 11%, iar Africa şi continentele americane ? 4%.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close