Antena 3 CNN Economic Biz News Ucraina: Noi am luat cea mai mare parte a resurselor din Marea Neagră!

Ucraina: Noi am luat cea mai mare parte a resurselor din Marea Neagră!

Ucraina: Noi am luat cea mai mare parte a resurselor din Marea Neagră!
Sursa foto: marea neagra
04 Feb 2009   •   16:50

Ucraina a primit cele mai multe resurse petroliere şi de gaze naturale din zona Mării Negre, disputată cu România, în urma hotărârii Curţii Internaţionale de Justiţiei de la Haga, a declarat un oficial ucrainean, citat de Ucrainean Journal.
Curtea de la Haga a definitivat porţiunile maritime care aparţin celor două ţări în litigiu, cedând României aproape 80% din suprafaţa disputată.
Totuşi, Andriy Honcharuk, deputat din cabinetul partidului preşedintelui Viktor Yushchenko, a declarat că teritoriul care îi revine Ucrainei conţine cele mai multe resurse din zonă.
?Practic, toate resursele de gaze naturale şi petrol au rămas în partea ucraineană?, a declarat Honcharuk într-o conferinţă de presă.
Zona României în jurul Insulei Şerpilor ar putea conţine aproape 100 de miliarde de metri cubi de gaz natural şi aproape 10 milioane de tone de petrol.
România a acţionat Ucrain în justiţie în 2004, după şase runde de negocieri bilaterale care au eşuat.
Curtea a examinat, în septembrie, dosarul celor două state, care viza, în principal Insula Şerpilor, unde se crede că sunt concentrate cele mai multe resurse de gaze naturale şi petrol şi unde, potrivit legendelor greceşti, eroul Ahile ar fi fost înmormântat.
Autorităţile de la Kiev plănuiesc să creeze o zonă exclusiv economică în jurul insulei, care a trecut din propritatea României în proprietatea Ucrainei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ucraina România
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close