Antena 3 CNN Economic Biz News Ucraina primeşte ajutor financiar de la UE

Ucraina primeşte ajutor financiar de la UE

Ucraina primeşte ajutor financiar de la UE
Sursa foto: gaze naturale
04 Aug 2009   •   22:57

Europa promite ajutor Ucrainei să modernizeze sectorul gazelor pentru a evita viitoarele conflicte cu Rusia, motiv pentru care discuţiile bilaterale s-au ţinut fără participarea Moscovei..
Comisia Europeană şi organizaţiile internaţionale financiare au acceptat să ofere un împrumut Ucrainei pentru reformă: Kiev ar putea primi 750 milioane de dolari de la BERD. Potrivit directorului băncii Thomas Mirov, în 2010, se va analiza acordarea companiei Naftogaz unei sume între 300 şi 450 milioane dolari pentru a face investiţii şi pentru plata livrărilor de gaze.
Banca Mondială ar mai putea acorda împrumut 500 milioane dolari pentru dezvoltarea sectorului gazelor, iar Banca Europeană de Investiţii va analiza oportunitatea unor investiţii pe termen lung în valoare de 450 mlioane dolari, scrie publicaţia rusă Gazeta.
Sumele sunt însă departe de cele pe care conta premierul Iulia Timoşenko când a prezentat reforma sectorului gazelor în faţa UE- circa 4,3 miliarde dolari.
Creditorii internaţionali au discutat despre oferirea unui ajutor financiar de până la 2 miliarde dolari. De asemenea, FMI a deblocat o tranşă de 3,3 miliarde dolari din împrumutul de 16,4 miliarde.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: transport gaze Ucraina
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close