Antena 3 CNN Economic Biz News Un memorandum semnat de Gazprom cu Azerbaidjanul lasă Europa fără alternative la gazul rusesc

Un memorandum semnat de Gazprom cu Azerbaidjanul lasă Europa fără alternative la gazul rusesc

Un memorandum semnat de Gazprom cu Azerbaidjanul lasă Europa fără alternative la gazul rusesc
Sursa foto: Conducta gaze
05 Apr 2009   •   13:18

Gazele naturale din Azerbaidjan ar putea pleca spre Rusia, după ce compania energetică rusă, Gazprom, a semnat un memorandum cu compania petrolieră de stat a Azerbaidjanului, pentru cumpărarea de gaze naturale, începând din ianuarie 2010. Uniunea Europeană vedea în Azerbaidjan alternativa la livrările de gaze ruseşti şi miza pe alimentarea gazoductului Nabucco.

Conform informaţiilor publicate pe site-ul oficial al companiei Gazprom, gazele azere vor fi livrate în special către republica rusă Daghestan. Gazprom şi Azerbaidjan vor încheia un contract pe termen lung în acest sens. Oficialii companiei ruse sunt convinşi că europenii nu pot oferi fostei ţări sovietice un preţ mai bun pentru gaz, faţă de cel propus de Rusia.

Planurile europenilor privind alimentarea gazoductului Nabucco implicau folosirea gazului azer în primă fază, urmând ca apoi să fie folosit în amestec cu gaz provenit din Asia Centrală şi eventual din alte state.

Antena3.ro

×
Parteneri
1,5 milioane de angajați români ar putea avea salarii mai mici, din iulie
x close