Antena 3 CNN Economic Biz News Vânzările de bilete de avion, reglementate mai strict după ce s-au descoperit numeroase nereguli

Vânzările de bilete de avion, reglementate mai strict după ce s-au descoperit numeroase nereguli

Vânzările de bilete de avion, reglementate mai strict după ce s-au descoperit numeroase nereguli
10 Dec 2008   •   15:36

Comisia Europeană a luat din nou în vizor companiile ce activează în domeniul transportului aerian. Astfel, reprezentanţii europeni au stabilit un nou set de reguli care să guverneze vânzarea de bilete pe internet. Meglena Kuneva, comisarul pentru protecţia consumatorilor, a ameninţat cu procedura de infringement acele state care nu vor sancţiona corespunzător toate reclamaţiile clienţilor înşelaţi de ofertele online, scrie Gândul.
Controlul efectuat de organismele europene a arătat că 60% dintre site-urile cu nereguli nu au fost corectate. ?În continuare, consumatorii se plâng de taxe ascunse şi lipsa transparenţei preţurilor. Comisariatul sprijină industria pentru a face ordine în sistem, însă în mai 2009 vom publica un raport final pentru acest sector?, a arătat comisarul Kuneva.
Controlul de acum un an arăta că 30% dintre site-urile care vând bilete păcălesc clienţii, iar la verificarea de acum nici jumătate nu şi-au remediat defecţiunile.
Un site din şase este încă cu probleme. Normele arată că orice portal este obligat să alăture preţului final toate taxele aferente, condiţiile de returnare sau schimbare, sistemul de plată trebuie indicat exact, inclusiv comisionul, dacă este cazul. Vânzarea online trebuie făcută într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în cazul ofertelor speciale sau a biletelor gratuite, compania trebuie să precizeze numărul de locuri diponibile şi perioada promoţiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close