Antena 3 CNN Economic Biz News Veşti bune din SUA. Numărul concedierilor a scăzut în luna mai la jumătate faţă de ianuarie

Veşti bune din SUA. Numărul concedierilor a scăzut în luna mai la jumătate faţă de ianuarie

Veşti bune din SUA. Numărul concedierilor a scăzut în luna mai la jumătate faţă de ianuarie
Sursa foto: SUA
05 Iun 2009   •   21:53

Veşti bune pe piaţa de muncă din Statele Unite. Luna trecută s-au înregistrat cele mai puţine concedieri din septembrie 2008. Cu toate acestea, rata şomajului din Statele Unite a avansat la 9,4 la sută, cel mai înalt nivel din ultimii 26 de ani. Luna trecută, numărul persoanelor rămase fără un loc de muncă în Statele Unite s-a redus la jumătate faţă de ianuarie 2009.

"Cu siguranţă sunt veşti bune?, spune economistul Aneta Makowska. ?Se pot observa încă pierderi foarte mari de joburi, dar aceste suprimări sunt mai rare şi au scăzut mai repede decât anticipasem."

Cu toate acestea, nu toţi specialiştii sunt optimişti. ?Acest lucru nu poate fi considerat încă o îmbunătăţire pe piaţa de muncă. Este o echilibrare a pierderilor. Aceste noutăţi sunt ceea ce sperăm să vedem până când vom înregistra o creştere pe piaţa de muncă?, a declarat Keith Hall, comisar în cadrul Biroului american de Statistica Muncii.

De asemenea, ministrul american al Muncii, Hilda Solis, este de părere că ?numărul de şomeri este încă foarte, foarte mare, innaceptabil chiar. Ştim că trebuie să facem mult mai multe pentru ca americanii să revină la lucru."

Statele Unite au pierdut de la începutul recesiunii, în decembrie 2007, şase milioane locuri de muncă, cel mai mare declin înregistrat de la cel de-al doilea Război Mondial.

Antena 3

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close