Antena 3 CNN Economic Bogdan Hossu, avertisment după ce Florin Cîţu a anunţat creşterea contribuţiei la Pilonul II

Bogdan Hossu, avertisment după ce Florin Cîţu a anunţat creşterea contribuţiei la Pilonul II

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a explicat că o eventuală creştere a contribuţiilor la Pilonul II de pensii, conform proiectului anunţat de ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, ar putea creşte deficitul bugetar în 2021. 

Bogdan Hossu, avertisment după ce Florin Cîţu a anunţat creşterea contribuţiei la Pilonul II
08 Ian 2020   •   11:29

"E o declaraţie care poate să ne dea posibilitatea să stăm 5 ore nonstop pe acest subiect. Revenind la anunţul domnului Cîţu de a creşte procentele care se mută de la fondul public în administrare privată, ţin să menţionez următorul lucru. 6 la sută era în legea iniţială adoptată în 2004. Ulterior, prin modificări legislative, procentul a coborât la 3,7 la sută. Atenţie, în 2017, prin faimoasa şmecherie numită ordonanţa 79 s-a crescut baza prin care se aplică acest procent, când s-a introdus trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat", a spus Hossu la Antena 3. 

"Dacă se respectă creşterea pensiilor din septembrie, fără majorarea contribuţiilor de la Pilonul I la Pilonul II, anul viitor trebuie să transferăm pentru a putea plăti pensiile aflate în plată echivalentul a 1,8 la sută din PIB. Dacă domnia sa spune că vrea să crească de la 3,7 la sută la 6 la sută, acest deficit va creşte mai mult", a mai spus preşedintele Cartel Alfa. 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close