Antena 3 CNN Economic Casa Eficientă Energetic 2020. Bani de la stat pentru centrale pe peleţi

Casa Eficientă Energetic 2020. Bani de la stat pentru centrale pe peleţi

Administraţia Fondului pentru Mediu lucrează la programul Casa Eficientă Energetic 2020, un program prin care românii vor putea primi până la 15.000 de euro de la stat pentru centrale pe peleţi, izolaţie termică sau panouri solare.

Casa Eficientă Energetic 2020. Bani de la stat pentru centrale pe peleţi
Sursa foto: Pixabay
18 Feb 2020   •   12:00

Anunţul despre noul program Casa Energetică 2020 a fost făcut chiar de ministrul Mediului, Costel Alexe.

Ministrul a explicat că programul va fi derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) şi că românii ar putea primi până la 15.000 de euro de la stat.

Astfel, românii care doresc să îşi îmbunătăţească locuinţele din punct de vedere energetic s-ar putea înscrie în programul Casa Eficientă Energetic 2020.

Ministrul Mediului a anunţat că bugetul este de 429 de milioane de lei, iar între 6000 şi 8000 de români ar putea beneficia de acest program.

Casa Energetică 2020, un nou program al Ministerului Mediului

Programul Casa Energetică 2020. Centrale pe peleţi, ferestre izolante sau panouri solare

Banii primiţi de la stat prin program vor putea fi folosiţi pentru achiziţionarea de centrale pe peleţi, ferestre izolante, leduri sau panouri solare.

Totuşi, programul nu se adresează numai persoanelor fizice.

Instituţiile publice ar putea accesa fonduri pentru echipamente eficiente energetic, iar pentru acestea, bugetul va fi separat şi va avea o valoare de 384 milioane de lei.

"Sisteme de încălzire, iluminat ecologic și sisteme de izolație. Asta înseamnă că oamenii își vor putea cumpăra prin program de la centrale pe peleți, ferestre izolante, până la leduri sau panouri solare.

Este un program prin care putem finanța până la 15.000 de euro pentru o locuință. Avem un buget total de 429 de milioane de lei și ne-am programat să avem între 6000 și 8000 de beneficiari.

Românii care îl vor accesa, vor putea să își eficientizeze energetic locuințele, fie cumpărând doar o categorie de sisteme, sau toate tipurile de tehnologii pe care le prindem în finanțare.

Programul se va adapta la ceea ce îi lipsește fiecăruia. Acest program va putea fi accesat și de instituții publice. Pentru acestea, bugetul este separat și este de 384 de milioane de lei", a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

×
Subiecte în articol: Casa Eficienta Energetic 2020
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close