Antena 3 CNN Economic CFR Călători retrage toate locomotivele care sunt ca cea care a provocat accidentul din Galaţi

CFR Călători retrage toate locomotivele care sunt ca cea care a provocat accidentul din Galaţi

Se retrag toate locomotivele care sunt ca cea care a provocat accidentul la Galaţi, se arată într-un document al Autorităţii de Siguranţă Feroviară. 

CFR Călători retrage toate locomotivele care sunt ca cea care a provocat accidentul din Galaţi
Sursa foto: Facebook | CFR Călători
de Georgiana Adam    |    31 Mar 2023   •   09:10

În prezent, se verifică frânarea, sistemul de siguranţă şi tracţiunea.

"În vederea verificării amănunțite a locomotivelor electrice dotate cu instalație SAGMA se dispune efectuarea PTH 3 în regim de urgență la prima intrare a acestora în unitățile de tracțiune și verificarea detaliată a instalațiilor de tracțiune (mod acționare graduator), frânare, siguranță și deconectare a locomotivei. 

Se dispune de asemenea retragerea locomotivelor în cazul depistării oricăror probleme constatate pe proces tehnologic care pot influența buna funcționare a locomotivelor", se arată în documentul citat.

În finalul documentului, recomandarea este și mai tranșantă: "Față de cele prezentate anterior (…), ASFR consideră necesară aplicarea unor măsuri de siguranță temporare în sensul analizării oportunității de către SNTFC CFR Călători SA a retragerii din exploatare, cu dată imediată, a locomotivelor electrice dotate cu instalație SAGMA, până la finalizarea verificărilor asumate și transmiterea către ASFR a constatărilor aferente".


Sindicatul CFR: 30 de locomotive, retrase de CFR Călători

CFR Călători a retras din circulație locomotivele similare celei implicate în accidentul din Galați

CFR Călători retrage din circulație toate locomotivele de tipul celei care a provocat accidentul de la Galați, în urma căruia o angajată a murit. 

Reprezentanţii sindicatului CFR spun că peste 30 de locomotive sunt retrase.

Este o măsură suplimentară de siguranţă, anunţă conducerea CFR. 

"Având în vedere măsurile de siguranţă feroviară comunicate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), CFR Călători a retras temporar din circulație, cu dată imediată, locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galați, în data de 25.03.2023", a transmis vineri CFR Călători.

Ca măsură suplimentară de siguranță, CFR Călători anunță că va proceda, prin intermediul unei entități independente abilitate, la expertizarea soluției tehnice existentă în dotarea locomotivelor din parcul CFR Călători, similare celei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galați, retrase temporar.

O femeie a murit, iar alte trei persoane au fost rănite după ce o locomotivă a lovit un vagon în Gara Galați. Primele rezultate ale anchetei accidentului de la Galați arată că locomotiva a accelerat brusc și că frâna vehiculului nu a funcționat. Mecanicul de locomotivă nu a consumat alcool, au mai stabilit anchetatorii.

Zilele trecute, ministrul Sorin Grindeanu spunea că îi va cere demisia șefului de la CFR Călători, în urma accidentului feroviar.

Acțiunea vine în contextul în care în week-endul trecut a avut loc un accident feroviar în gara din Galați, soldat cu moartea unei angajate dar și cu alți trei răniți. Conform primelor date din anchetă, locomotiva ar fi avut frâna defectă. 

Directorul general CFR a susținut după tragicul accident că el nu poartă răspunderea subfinanțării cronice a sistemului feroviar din ultimii 30 de ani.

Acesta nu este singurul de acest fel. În urmă cu aproximativ două săptămâni, a avut loc un alt accident feroviar a avut loc la Teleorman. Atunci un tren marfar a fost lovit de unul de pasageri.

La ordinul ministerului Transporturilor a fost efectuată o analiză care arată că în perioada iulie 2021 - martie 2023 s-au produs 21 de accidente feroviare.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close