Antena 3 CNN Economic Companii Directorul general al Volksbank Cehia va conduce subsidiara din România

Directorul general al Volksbank Cehia va conduce subsidiara din România

Directorul general al Volksbank Cehia va conduce subsidiara din România
Sursa foto: director
29 Mar 2010   •   18:15

Volksbank International l-a numit în funcţia de preşedinte al Volksbank România pe actualul director executiv al subsidiarei din Cehia a grupului austriac, Johann Lurf, în locul lui Gerald Schreiner, au declarat pentru Mediafax
surse din piaţa bancară.

La 52 de ani, Lurf este preşedintele executiv al Volksbank Cehia de aproape 14 ani şi coordonează direct operaţiunile de retail. El a absolvit Academia de Afaceri Wiener Neustadt şi şi-a început cariera în cadrul gruplui Raiffeisen.

Schreiner a condus Volksbank România din iunie 2006, după ce, în trecut, a ocupat timp de trei ani poziţia de vicepreşedinte.

Acţionarii băncii au transmis săptămâna trecută schimbarea lui Schreiner şi a vicepreşedintelui Herwig Burgstaller, spunând că noua conducere a fost numită, dar va fi anunţată în perioada următoare. Cei doi conducători schimbaţi din funcţii vor primi noi responsabilităţi.

Totodată, Volksbank International spune că majorarea capitalului social al băncii cu 200 de mnilioane euro, creştere programată încă din 2009 şi prezentată la acea vrem de Schreiner.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close