Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 10 obiective și atracții turistice de vizitat în Ibiza

10 obiective și atracții turistice de vizitat în Ibiza

Printre cele mai frumoase locuri din Arhipelagul Baleare este Ibiza, insula distracției și totodată păstrătoarea unor tradiții seculare, ce spun povești cu pirați și aventurieri catalani, vrăjiți de farmecul crestelor albe din Mediterană.

10 obiective și atracții turistice de vizitat în Ibiza
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    18 Aug 2022   •   14:09

Iată care sunt cele mai interesante obiective și atracții turistice din Ibiza, pe care să le vizitezi în următoarea vacanță.

Dalt Vila

Orașul vechi este unul dintre locurile pe care trebuie neapărat să le vezi când ajungi în Ibiza. Este un ansamblu arhitectural impresionant, ce oferă o panoramă spectaculoasă asupra întregii regiuni. Fortificațiile datează din secolul al XVI-lea și fac parte din Patrimoniul UNESCO. Construite pentru apărare, astăzi sunt simbolul rezistenței localnicilor și mărturie a istoriei zbuciumate a insulei.

Catedrala din Ibiza, Maica Domnului a Zăpezii

Lăcașul de cult emblematic pentru Ibiza este Catedral de la Verge de les Neus, un ansamblu gotic de mare valoare, construit deasupra ruinelor unor biserici din secolele XII-XIII. Drumul până la catedrală este anevoios, dar frumusețea picturilor și a statuilor din interior este cu adevărat impresionantă. 

Torre des Savinar

Un alt obiectiv turistic important este Torre des Savinar, cel mai înalt turn de apărare din Ibiza. Este situat la circa 200 de metri deasupra mării și de secole întregi veghează depărtările. De aici se anunțau pericolele ce veneau din larg, corăbii de pirați sau flote inamice.

Hippy Market

În anii ‘60-’70 Ibiza a fost un refugiu pentru comunitățile hippie. În prezent s-au păstrat bazarurile și târgurile de meșteșuguri, organizate în regiunea Es Cana. Sunete, armonii, culori, podoabe și haine boeme - acestea sunt argumentele pentru o vizită la Hippy Market.

Ibiza Horse Valley

Parcul natural ”Valea Cailor” este situat în nordul insulei și se întinde pe 17 hectare, într-o zonă împădurită, ideală pentru plimbări și excursii. Traseele de-a lungul coastei sunt mirifice, mai ales dacă sunt parcurse călare sau cu atelaje de la centrul de echitație. 

Playa d’en Bossa

Insula distracției are și zone mondene, faimoase pentru petreceri și lume cosmopolită. Playa d’en Bossa este cea mai populară stațiune din Ibiza, unde se află plaje cochete și cluburile celebre (Ushuaia, Space, Bora Bora) cu dans și voie bună în fiecare noapte, până la răsăritul soarelui. 

Es Vedra

Un obiectiv turistic faimos din Ibiza este Es Vedra, o formațiune geologică de formă stranie, un mic grup de insulițe și stânci parcă sculptate de vânturi și valuri. Legenda spune că aici s-a născut Hannibal, legendarul general cartaginez.

Punta d’es Moscarter

Farul cel mai cunoscut din Ibiza, simbol al spiritului liber catalan, Punta d’es Moscarter este și cea mai înaltă construcție de pe insulă. Domină orizontul cu dungile sale albe și negre, ca o zebră nemișcată, iar peisajele de aici sunt spectaculoase, oferă o privire de ansamblu asupra întregii regiuni.

Muzeul Arheologic din Ibiza 

Un popas turistic interesant este Muzeul Arheologic, unde sunt expuse vestigii unice, semne ale istoriei milenare din Eivissa - numele catalan al insulei Ibiza. Spațiile expoziționale prezintă preistoria, colonizarea feniciană, epocile punică, romană și medievală islamică. 

Insula Formentera

O atracție turistică spectaculoasă este micuța insulă Formentera, aflată la doar 3 kilometri de Ibiza. Se ajunge ușor cu ferry sau ambarcațiuni ușoare, iar peisajele sălbatice, plajele stâncoase și apele turcoaz creează un peisaj de vis.

Diversă și plină de viață, cu tradiție îndelungată și mereu modernă, Insula distracției te așteaptă să petreci o vacanță de neuitat. Planifică-ți vacanța la Ibiza și rezervă din timp biletele de avion, ca să vizitezi locuri inedite și să dansezi până-n zori pe ritmurile preferate.

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close