Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 4 răspunsuri pentru cele mai comune întrebări cu privire la KRUK

4 răspunsuri pentru cele mai comune întrebări cu privire la KRUK

KRUK este un nume foarte cunoscut în România, pentru că multe persoane au beneficiat de ajutorul acestei companii în achitarea restanţelor către bănci sau IFN-uri.

4 răspunsuri pentru cele mai comune întrebări cu privire la KRUK
de Georgiana Adam    |    23 Sep 2021   •   15:33

Cu toate acestea, există întrebări la care românii - indiferent că sunt clienţi sau doar au auzit de serviciile KRUK - caută răspunsuri legate de companie.

De exemplu, mulţi se întreabă "cine este KRUK"

KRUK este o companie al cărei obiect de activitate este legat de managementul creanţelor şi gestionarea datoriilor. Este un partener al băncilor, IFN-urilor şi al altor furnizori de servicii (comunicaţii, sănătate, etc.), care îi predau soluţionarea cazurilor de clienţi cu restanţe.Pe de altă parte şi, foarte important, este o companie care îşi ajută clienţii să iasă de sub povara datoriilor într-un mod care le este potrivit şi uşor de realizat, prin analiza situaţiei financiare şi eşalonarea în plăţi convenabile.

KRUK România îşi desfăşoară activitatea de colectare a creanţelor în acord cu Codul de Conduită al Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale (AMCC). Prin acest cod este oferit un set de principii etice care trebuie respectate de companiile de colectare în relaţia cu clienţii cu datorii, persoane fizice sau juridice. Afilierea la AMCC prezintă o dovadă în plus a profesionalismului şi calităţii serviciilor KRUK.

Prin urmare, la întrebarea "cine este KRUK?" se poate răspunde pe scurt că este o companie care îşi desfăşoară activitatea potrivit legii, într-o manieră pro-client.

Ce dobânzi şi comisioane practică KRUK? – O altă întrebare de interes general

KRUK le oferă tuturor clienţilor posibilitatea de a-şi achita treptat datoriile, fără a plăti dobânzi sau comisioane suplimentare faţă de cele adăugate iniţial de entitatea juridică la care au acumulat restanţele. Practic, compania KRUK NU adaugă dobânzi sau comisioane proprii atunci când preia datoria de la creditorul iniţial.

Se colectează doar suma cesionată, dar este important de ştiut că, în unele cazuri, creditorul iniţial adaugă penalizări pentru nerespectarea scadenţei. Aşa se întâmplă că în unele discuţii pe forum, KRUK este implicată în subiecte fără suport real.

Cum pot crea un cont la KRUK? – Întrebare la care caută răspuns, de regulă, cei care îşi doresc foarte mult să scape de datorii cât mai repede

Crearea unui cont este necesară pentru a beneficia de toate avantajele eKRUK. Este nevoie de apăsarea butonului ÎNREGISTREAZĂ-TE, după care se va introduce numărul cazului, primit prin înştiinţarea de la KRUK, CNP-ul şi adresa de e-mail. Adresa de e-maildevine userul unic cu care vor intra în contul lor eKRUK. Nu se pot crea mai multe conturi cu aceeaşi adresă de e-mail.

Se va seta o parolă, se bifează căsuţa "Nu sunt robot", necesită citite Regulamentul şi informarea cu privire la Protecţia datelor personale, după care se va apăsa butonul „Înregistrează-te”. Ulterior acestor paşi se va intra în e-mail, acolo unde va fi primit mesajulcu informaţii despreînregistrare. Va fi nevoie să se apese link-ul de activare din acel mesaj.

Nu pot achita integral o rata lunară. Pot achita parţial? – Clienţii responsabili au nevoie de acest răspuns

Unul dintre principalele sfaturi de la KRUK este acela de a se respecta termenele stabilite. Dacă totuşi se întâmplă că oamenii să întâmpine greutăţi şi să nu poată plăti rata lunară la data care a fost stabilită, pot să intre pe eKRUK pentru a transmite când vor plăti diferenţa rămasă. Se va selecta cercul colorat aferent cazului pentru care se doreşte o amânare de plată, data la care se va plăti şi se va salva apăsându-se butonul „Voi plăti rata în data de...”.

În concluzie, KRUK este o companie care vine în ajutorul datornicilor, punându-le la dispoziţie variante personalizate de plată, astfel încât să-şi achite ratele în funcţie de posibilităţile financiare. Prin contul din platforma eKRUK, clienţii vor avea acces la datele despre datorii şi pot afla toate informaţiile de care au nevoie într-un mod rapid şi simplu.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close