Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 sfaturi utile pentru a pleca în vacanță fără stres

5 sfaturi utile pentru a pleca în vacanță fără stres

Fie că îți dai seama sau nu, plecarea în vacanță își face simțită prezența atât fizic, cât și mental, din momentul în care începi să planifici pas cu pas până când te întorci din nou acasă.

5 sfaturi utile pentru a pleca în vacanță fără stres
de Georgiana Adam    |    29 Aug 2022   •   16:29

Acest lucru este valabil mai ales dacă nu ești obișnuit să organizezi o excursie de la A la Z. Din fericire, nu trebuie să te confrunți întotdeauna cu epuizarea, grijile și frustrarea. De fapt, chiar poți avea parte de distracție și relaxare neîntreruptă. Până la urmă, asta înseamnă să mergi într-o vacanță, nu-i așa? Dacă ai fost de acord cu întrebarea retorică de mai sus, ți-am adunat câteva sfaturi și trucuri esențiale pentru a te ajuta să ai o experiență de călătorie fără stres.

Buget, buget, buget

Majoritatea grijilor pleacă de la bani. De aceea, stabilirea bugetului este primul pas pentru o vacanță fără stres. Stabilește o cheltuială totală pentru călătoria ta în general, în funcție de resursele financiare pe care le ai la îndemână.

Apoi, scade costurile de zbor, transfer și cazare, pentru a vedea cât de mulți bani poți cheltui zilnic pentru mese și diferite activități. Desigur, încearcă să mai lași deoparte o sumă oricât de mică pentru costurile neașteptate, cum ar fi taxele de oraș.

Asigură-ți nevoile medicale

Nu este nimic mai stresant decât să fii bolnav într-o călătorie în străinătate, dar în doar câțiva pași rapizi poți minimiza riscul la maxim. Consultă companiile de asigurări care oferă asigurări de călătorie în țară și în străinătate pentru a primi cel mai bun produs pentru nevoile tale medicale.

De asemenea, consultă ambasada țării pe care vrei să o vizitezi pentru a vedea dacă sunt necesare anumite vaccinări. De obicei, acestea trebuie să fie aranjate cu cel puțin șase ore înainte de călătorie.

Rezervă din timp biletele de avion, transferul de la aeroport și nopțile la hotel

Cu atât mai devreme cu atât mai bine! Motivul principal pentru care este recomandată rezervarea tuturor necesităților din timp (chiar și cu 6 luni înainte) este prețul mai scăzut decât „last-minute”.

Populația lumii călătorește mai repede și mai mult ca niciodată, ceea ce înseamnă că trebuie să fii abil ca un fulger pentru a prinde cele mai accesibile oferte. Mai mult, transferul cu autocarul până la aeroport (mai ales dacă mergi cu familia) este un alt lucru important pe care să-l iei în considerare pentru rezervarea în prealabil.

Altfel, ce-ai face dacă mașina personală se defectează pe neașteptate sau mijloacele de transport în comun sunt pline și nu ai cum să ajungi la aeroport în timp util? Cel mai bine este să fii sigur decât să-ți pară rău!

Concepe o listă cu activitățile din vacanță

Planificarea activităților este cheia unei vacanțe fără stres! Dacă ești dornic să experimentele cele mai populare sporturi sau activități dintr-o anumită țară - o drumeție cu snowmobilul în Finlanda, de exemplu, sau un safari în pădurile tropicale din Laos - este vital să le organizezi bine în avans.

În primul rând, pentru că sunt foarte căutate și s-ar putea să te lovești de aglomerație, stat la coadă ore-n șir - pe scurt, stres și pierderea răbdării. În al doilea rând, unele experiențe, cum ar fi mersul în safari, necesită o mulțime de cercetări cu privire la siguranță, oferte de preț, rute etc.

Lasă mai mult timp decât este nevoie pentru tot ce trebuie să faci

Ca orice alt lucru incontrolabil din viață, totul poate dura mai mult decât crezi într-o călătorie. Pentru a minimiza stresul de a fi pe grabă dintr-un loc în altul, de la un obiectiv turistic la altul, ia în considerare cel puțin o oră în plus pentru fiecare transfer și activitate.

Acest lucru îți va permite să ai spațiu suficient să respiri și să te detașezi de întârzierile inevitabile, inclusiv de trafic, vreme rea, accidente rutiere etc. Toate acestea creează fundația pentru o călătorie unică și remarcabilă, o vacanță fără stres care să-ți ofere exact ceea ce ai nevoie după multe luni de muncă și efort zilnic.

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close