Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 7 idei de cadouri pentru pasionații de știință, indiferent de vârstă

7 idei de cadouri pentru pasionații de știință, indiferent de vârstă

Dorința de a afla lucruri noi despre lumea înconjurătoare și despre tainele universului este o caracteristică a pasionaților de știință, indiferent de vârstă.

7 idei de cadouri pentru pasionații de știință, indiferent de vârstă
Sursa foto: Shutterstock.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2022   •   14:37

Pentru a-i bucura pe acești fani ai cosmosului, ai ingineriei sau ai fenomenelor naturale deosebite, vă prezentăm câteva sugestii de cadouri.

Telescop astronomic

O idee bună de cadou pentru pasionații de știință este telescopul astronomic, disponibil într-o gamă largă de modele: telescoape pentru copii, refractoare acromate, refractoare apocromate, reflectoare Newton, telescoape solare, telescoape spotting hunter ș.a. Nu este nevoie să fie o investiție scumpă, în timp se pot adăuga module suplimentare, lentile și extensii, pentru studierea aprofundată a cerului.

Planetarium

Un set de proiectoare cu harta cerului și imagini stelare este cu siguranță în dar pe care pasionații de astronomie îl vor aprecia. Dispozitivul cuprinde proiector rotativ cu constelații și proiector cu imagini 3D, domuri cu constelații și carusel de fotografii emblematice pentru istoria călătoriilor spațiale. Ulterior se pot achiziționa kituri noi de ilustrații și materiale video, pentru a avea în permanență informații actualizate, care să vină în întâmpinarea dorinței de cunoaștere a pasionaților de știință.

Kituri de robotică

Pot fi alese seturi de jocuri științifice, cum este un kit de robotică pentru copiii și adulții pasionați de știință. Acestea combină în mod plăcut relaxarea și învățarea, reprezintă o provocare intelectuală și totodată un hobby fascinant. Există o gamă largă de modele: coding robot mecanic, braț de cyborg hidraulic, sistem solar construit conform specificațiilor tehnice, roboți solari, vehicule acționate prin electroliză ș.a.

Set de instrumente pentru laborator de biologie

Pasionații de științe naturale vor primi cu bucurie un cadou tematic, format dintr-un set de instrumente și accesorii pentru organizarea unui mini laborator de biologie chiar acasă. Acesta va conține aparate de măsură pentru pH și conductivitate, soluții de calibrare, pH metru digital, termometru cu bimetal, tuburi colorimetrice, fotometru ș.a. 

Jucării creative STEM

Sunt recomandate jucăriile de tip STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), care îi ajută pe copii să pătrundă tainele științei prin experimente și jocuri. Există titluri diverse, pentru toate vârstele și nivelurile de pregătire, astfel că se pot oferi cadouri inspirate atât elevilor din clasele primare, cât și liceenilor. Printre cele mai căutate sunt seturile de electronică, jocurile de construcție și cele de programare.

Machete 3 D

Printre cele mai apreciate jucării pentru pasionații de știință sunt machetele de avioane, elicoptere, nave spațiale și alte utilaje, autovehicule sau chiar OZN-uri. Din categoria kituri de mecanică și inginerie fac parte și serurile magnetice, puzzle-urile 3D și jucăriile cinetice. Machetele 3D pot fi realizate din metal, lemn, rășini compozite și materiale ecologice reciclate, astfel că micii savanți învață lucruri utile și despre protecția mediului.

Set de microscop cu accesorii

Nu putea lipsi din lista de cadouri pentru fanii științelor naturii microscopul, acest instrument fascinant, care dezvăluie tainele ascunse în cele mai mici detalii din lumea înconjurătoare. Sunt disponibile seturi de microscoape pentru copii, cu accesorii diverse, kituri pentru experimente ce cuprind microscop, lamele și instrucțiuni pentru proiecte de biologie ș.a. 

Luați în considerare aceste sugestii și oferiți cadouri inspirate, care să-i bucure pe iubitorii de știință și să-i încurajeze în pasiunea lor pentru cunoașterea lumii.

×
Parteneri
Iohannis s-ar retrage din cursa pentru şefia NATO
x close