Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 9 metode de destindere care sunt la modă în anul 2023

9 metode de destindere care sunt la modă în anul 2023

Într-o societate tot mai stresată și stresantă, este foarte important ca puținul timp liber avut la dispoziție să fie folosit cât mai eficient.

9 metode de destindere care sunt la modă în anul 2023
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2023   •   15:28

Destinderea ar trebui să fie un obiectiv în sine, cele mai indicate activități în acest sens fiind relevate de un sondaj de opinie realizat de o comunitate online.

Iată care sunt cele mai la modă activități liniștitoare din acest an:

Croșetatul

Este hobby aproape meditativ. Croșetatul a fost multă vreme lăudat pentru beneficiile sale asupra sănătății mintale. Mai nou, unele studii medicale au scos în evidență faptul că această activitate are capacitatea de a scădea ritmul cardiac mediu cu 18,75%, fiind recomandată ca terapie celor care suferă de hipertensiune arterială. Dintre adulții cu vârste între 20 și 30 de ani, 93% au indicat croșetatul drept cel mai relaxant hobby.

Pescuitul

Pescuitul este o modalitate excelentă de a evada din cotidian și de a petrece timp în natură cu prietenii și cu familia. Unul dintre cele mai bune lucruri despre pescuit este că oferă un sentiment de liniște. Puteți uita de toate necazurile și vă puteți relaxa în timp ce sunteți pe malul unei bălți sau pe malul mării. În același timp, vă permite să urmăriți fauna sălbatică în habitatul său natural. Consumul de pește este foarte sănătos de sănătos și este foarte plăcut să mâncați peștele prins chiar de voi.

Caligrafia

Caligrafia este o activitate de agrement foarte constructivă. Învățarea artei caligrafiei ca hobby nu este deloc costisitoare și oferă o viață întreagă de laude cu un efort minim. Singurele cerințe sunt pixurile speciale de caligrafie disponibile aproape la orice magazin de papetărie și hârtie. După aceea, această activitate poate fi practicată oriunde. Din câte se pare, cea mai relaxantă expresie pe care o puteți scrie este „eu, eu însumi/însămi”.

Pictura

Pictura este unul dintre acele hobby-uri care vă permit să vă relaxați, să vă distrați și învățați în același timp. Pictura poate stimula mintea, inspirându-vă să explorați modul în care interpretați lumea. Pictura este o alegere excelentă pentru un hobby, deoarece este antrenantă, ajută la relaxarea minții și stimulează imaginația. A câștigat o popularitate uriașă ca hobby, deoarece este la îndemâna oricui și puteți chiar să câștigați bani din ea dacă deveniți artiști.

Gătitul

Gătitul este un hobby grozav. Este o modalitate grozavă de a vă relaxa după o zi lungă și de a vă bucura de mâncare proaspătă uimitoare din bucătărie. Pregătirea alimentelor în regie proprie vă ajută să economisiți bani. În același timp, gătitul vă oferă o perspectivă asupra altor culturi și a mâncărurilor lor. Dacă v-ați dorit dintotdeauna să încercați mâncăruri asiatice, africane sau din orice altă zonă a lumii, le veți putea prepara în propria casă.

Jocurile video

Jocurile video reprezintă una dintre cele mai la modă metode de relaxare din timpurile noastre. Fie că preferați să vă distrați în cazinouri online, fie că vă angrenați într-o competiție de eSports, opțiunile sunt foarte numeroase și cât se poate de accesibile. Divertismentul a devenit interactiv, fiecare PC sau consolă fiind conectate la internet. Astfel, vă puteți confrunta cu jucători aflați la mii de kilometri distanță.

Golful

Golful este un sport și un hobby care a captivat milioane de oameni de la ascensiunea sa în popularitate în secolul al XV-lea. A fost atât de popular, încât a fost interzis în 1457 de către Parlamentul Scoțian, ca să nu interfereze cu pregătirea militară. Cele mai importante beneficii sunt următoarele: ajută la relaxare; favorizează socializarea; îmbunătățește puterea de concentrare; este un bun exercițiu fizic.

Drumețiile

Drumețiile reprezintă un exercițiu fizic extrem de bun prin care puteți îmbina utilul cu plăcutul. Vizitați și descoperiți locuri și oameni noi, în timp ce vă îngrijiți de condiția noastră fizică. Este o variantă excelentă de a vă tonifia mușchii din tot corpul. Mai mult decât atât, s-a constatat că această activitate ajută la prevenirea și controlul diabetului, deoarece prin exercițiului fizic pe care îl faceți în timpul drumețiilor scade nivelul de zahăr din sânge.

Alergatul

Alergarea este un sport, dar și un hobby. Dacă vă place să alergați, nimic nu vă poate opri să va încălțați cu pantofii de sport și să ieșiți pe ușă. Puteți să alergați individual, sau să vă alăturați unui grup pentru a socializa în timp ce faceți mișcare. Pentru unii alergatul este o pasiune. S-ar putea să nu alerge niciodată la o cursă sau să concureze în circuite, dar găsesc relaxare și bucurie în această activitate.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close