Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegi corect fondul de ten

Cum să alegi corect fondul de ten

Adesea, calitatea fondului de ten este confundată cu puterea sa de acoperire. Astfel, se consideră că un fond de ten cu putere mare de acoperire este un fond de ten bun.

Cum să alegi corect fondul de ten
de Georgiana Adam    |    18 Mai 2021   •   13:32

Un fond de ten full coverage poate fi considerat bun doar atunci când fața are defecte pronunțate precum acnee severă, erupții cutanate, rozacee, cuperoza, cicatrici sau semne din naștere extrem de vizibile.

Totodată, dermatologii atrag atenția asupra folosirii nejustificate a unui fond de ten cu putere mare de acoperire întrucât efectele secundare ale unui astfel de produs pot produce probleme mari tenului.

Astfel, un fond de ten bun este acel produs care ți se potrivește din toate punctele de vedere, vorbim aici despre nuanță, finish, formulă, consistență și aspectul cât mai natural al pielii.

Acoperirea

Din punctul de vedere al puterii de acoperire, fondurile de ten se împart în trei categorii:

  • Fond de ten cu acoperire mica (sheer) - sunt folosite în general doar pentru a oferi luminozitate pielii și pentru a uniformiza culoarea, însă nu acoperă nici un defect sau trăsătură naturală a tenului.

  • Fond de ten cu acoperire medie ( medium coverage) - acoperă zonele roșii, iritațiile sau alte mici imperfecțiuni și confera un aspect natural și sănătos pielii.

  • Fond de ten cu acoperire mare (full coverage) - se recomandă doar pentru persoanele care au tenul acneic sau erupții cutanate.

Finish-ul sau gradul de strălucire pe care îl oferă fondul de ten odată ce a fost aplicat pe piele

  • Finish-ul satinat oferă strălucire puternică tenului și este folosit în general de persoanele care au pielea uscată. Fondul de ten cu finish satinat nu este recomandat dacă aveți acnee sau erupții cutanate puternice deoarece scoate în evidență imperfecțiunile pielii.

  • Finish-ul mat este potrivit persoanelor cu tenul gras sau care au un stil de viață foarte activ.

  • Finish-ul natural are un aspect nude și poate fi purtat zi de zi, fiind situat ca aspect între finish-ul mat și cel satinat.

Alegerea nuanței potrivite a fondului de ten se face în funcție de subtonul pielii, iar acesta se împarte în:

  • cald (tinde spre galben, piersică)

  • rece (tinde spre roz, albastru)

  • neutru (undeva la mijloc, fie cenușiu, olive, roșu)

Așadar, pentru a ne alege corect fondul de ten trebuie, în primul rând, să ne identificăm tipul de ten și să alegem corect formula potrivită în funcție de acesta. Trebuie să știi că pentru a testa potrivirea culorii fondului de ten cea mai bună zonă este linia mandibulei.

În cazul în care avem un ten uscat, vom avea nevoie de o formulă hidratantă și lejeră, însă dacă tenul nostru este normal spre gras, vom avea nevoie de o formulă cu un finish cât mai natural, mat și cu o acoperire mai accentuată.

Tenul acneic sau cu probleme are nevoie de un fond de ten cu o formulă cu ingrediente ce nu conțin parfum, ulei, parabeni sau alte substanțe dăunătoare pentru a putea fi utilizat zilnic fără a crea probleme.

Tenurile mixte sunt cele mai dificile necesitând folosirea de tehnici speciale pentru a obține o acoperire uniformă și o rezistență în timp a machiajului. Prima și cea mai utilizată variantă este folosirea unui fond de ten lichid și fixarea acestuia cu pudra în zonele în care sebumul este pronunțat. Cea de-a doua variantă constă în aplicarea unui fond de ten pudră.

Indiferent de tipul de ten este necesar să te asiguri că fondul de ten ales este și unul de calitate care nu-ți va afecta pielea. Ca și consultant Oriflame ai acces la o gama variată de produse cosmetice, inclusiv fonduri de ten.

De asemenea, trebuie să știi, la Oriflame comanda online îți aduce și numeroase reduceri așa că devino reprezentant și bucură-te de fondul de ten preferat la prețuri avantajoase.

Completează acum formularul de pe Join-orif.ro si devino consultant Oriflame!

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close