Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Amenajarea camerei de zi: 6 idei

Amenajarea camerei de zi: 6 idei

Camera de zi este locul în care îți inviți musafirii, dar și spațiul care îți oferă liniștea de care ai nevoie în zilele de weekend și în serile în care ai nevoie de relaxare.

Amenajarea camerei de zi: 6 idei
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mar 2022   •   15:15

 Așa că designul acestei camere trebuie să surprindă echilibrul dintre confort și eleganță, într-un stil cât mai rafinat. Iar pentru a-i impresiona pe cei dragi cu o amenajare cât mai creativă, iată câteva idei care te-ar putea inspira. 

Folosește tapițerie albă

Dacă vrei să îți transformi livingul într-o cameră luxoasă, desprinsă din filmele americane, atunci poți apela la un truc de design extrem de simplu.

Optează pentru piese de mobilier acoperite cu tapițerie albă, pentru perne decorative albe, covoare în nuanțe luminoase și draperii deschise la culoare, pentru a oferi un plus de luminozitate și profunzime întregii încăperi. Iar pentru podea poți alege un material care să aibă puțin luciu, astfel încât să reflecte lumina.

Spre exemplu, pentru sufragerie s-ar potrivi un parchet deschis la culoare și bine lustruit. Astfel, luciul podelei și reflexiile de lumină vor face întreaga încăpere să pară mai mare și mai luminoasă.

Transformă unul dintre pereți într-o galerie de artă

Imaginează-ți cât de multe persoane îți vor admira sufrageria, dacă vei alege să transformi unul dintre pereți într-o mică galerie de artă.

Poți alege să înrămezi mai multe fotografii din arhiva personală, să decupezi articole din ziare sau să optezi pentru opere de artă. De asemenea, cu tablourile canvas pentru living poți obține foarte ușor un design creativ și poți oferi un plus de originalitate întregii camere.

Creează un open space

Chiar dacă livingul și bucătăria sunt despărțite printr-un perete, poți crea atmosfera de open-space și cu ajutorul pieselor de mobilier, pentru a te bucura de un spațiu mai aerisit. Iar primul pas ar fi poziționarea mobilei, pe care nu ar trebui să o lipești de pereți, ci să o așezi cât mai aproape de centrul camerei.

De asemenea, în locul unor fotolii voluminoase, poți alege o canapea confortabilă și un otoman, sau câteva taburete, care sunt versatile, practice și elegante. 

Accentuează lumina naturală

Corpurile de iluminat au un rol important în amenajarea locuinței, însă în sufragerie ar fi ideal să profiți de lumina naturală.

Așa că încearcă să păstrezi tot timpul ferestrele curate și să renunți la draperiile opace, în favoarea unor perdele fine, transparente, care vor permite luminii să intre în încăpere.

De asemenea, poți opta pentru un set de jaluzele simple, care pot fi trase cu ușurință, pentru a te putea bucura de soare în orice zi.

Folosește materiale inedite

În camera de zi trebuie să existe confort, dar și eleganță, așa că ar fi ideal să combini aceste două aspecte și să alegi câteva materiale inedite pentru amenajarea livingului.

Spre exemplu, poți opta pentru un lambriu din lemn natural sau pentru un covor din blană, sau din piele de vită, în locul unei carpete clasice. O altă variantă ar fi alegerea unui mobilier din catifea, care va oferi un plus de rafinament, dar și confortul pe care ți-l dorești.

Optează pentru un design simplu

Un living room nu trebuie să fie încărcat cu multe piese de mobilier și obiecte decorative. Este important ca aceasta cameră să fie amenajată într-un stil cât mai simplu și curat.

În general, o sufragerie trebuie să cât mai aerisită, astfel încât să fie pregătită atât pentru momentele cu trafic intens, atunci când ai musafiri, cât și pentru momentele în care dorești să te bucuri de confort și liniște. Alege un mobilier simplu și evită imprimeurile îndrăznețe.

De asemenea, încearcă să nu încarci foarte mult rafturile pe care le ai la dispoziție și să eviți mixurile de culori excentrice.

Toate aceste idei te pot inspira să îți amenajezi camera de zi într-un stil cât mai creativ.

Însă, înainte de a începe amenajarea camerei, nu uita să îți stabilești și un buget, astfel încât să te poți încadra în el cu toate schimbările pe care urmează să le faci.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close