Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Asociația Speranță pentru România - ce presupune redirecționarea impozitului pe venit pentru această asociație

Asociația Speranță pentru România - ce presupune redirecționarea impozitului pe venit pentru această asociație

Asociația Speranță pentru România oferă ajutor persoanelor care suferă de boli grave precum cancer, leucemie sau alte probleme de acest gen. Aceasta a luat naștere în anul 2009 în mod oficial, iar acțiunile de voluntariat au început datorită unor oameni cărora le pasă de cei din jur.

Asociația Speranță pentru România - ce presupune redirecționarea impozitului pe venit pentru această asociație
de Georgiana Adam    |    12 Apr 2021   •   16:33

Prin ajutorul oferit unor familii care aveau cu adevărat nevoie, prin intermediul unui grup restrâns de prieteni, aceștia s-au dezvoltat și au dat naștere acestei asociații, întrucât numărul tot mai mare de cazuri a necesitat astfel de măsuri. Pandemia a scos la iveală și lucruri bune, cum ar fi dorința oamenilor de a ajuta. Donațiile au crescut în această perioadă, pentru că situațiile tot mai grave din lume, au făcut ca oamenilor să le pese cu adevărat de cei din jur și au vrut să-și ofere sprijinul.

Redirecționarea impozitului pe venit

Această asociație a fost formată la început doar din voluntari. Oameni cu simț civic care au vrut să își petreacă timpul liber într-un mod productiv și pozitiv. Creșterea cazurilor și donațiilor implicit au dus la dezvoltarea echipei, acum formată din cinci angajați și patru voluntari. Alături de aceștia, se implică și un colaborator, dar asociația caută să se extindă.

Pentru persoanele interesate de cazurile spre care merg banii din donații și poveștile acestora, pot accesa pagina www.sperantapentruromania.ro. Pe lângă cazurile de boală, aceștia ajută și familiile nevoiașe, bătrânii care nu se pot întreține singuri din pensie.

Un impact important în aceste acțiuni l-au avut donațiile din impozitul pe venit. Acesta reprezintă un procent din taxele plătite la stat în anul care s-a încheiat și orice angajat sau pensionar poate alege spre cine se îndreaptă această sumă. Acești bani fac parte din taxele plătite deja și nu sunt extrași bani din salariul propriu-zis. Pot fi redirecționați spre acest ONG care ajută persoanele care au cu adevărat nevoie. Redirectioneaza 3,5% din impozitul pe venit pentru Asociația Speranță pentru România prin completarea unei cereri, care trebuie depusă de la începutul anului până în luna mai, dacă îți dorești să ajuți și tu.

Menținerea contactului activ cu donatorii

Această asociație, menține contactul cu donatorii prin update-uri cu privire la cazurile care au beneficiat de bani sau cu noile cazuri pentru care se strâng fondurile. Pagina lor de web prezintă fiecare caz și suma de care mai au nevoie pentru a rezolva o parte din problemele pe care le au. Tratamentele sunt deseori costisitoare și dacă nu primesc ajutor la timp, problemele se pot agrava.

Pentru ca donatorii să știe mereu informații despre procesele și cazurile active, echipa asociației plănuiește să lanseze periodic sesiuni live unde puteți afla mai multe informații. Cu cât asociația se extinde, aceștia caută voluntari și colaboratori și din alte părți ale țării. Doar cu ajutor unele familii pot primi resursele necesare pentru a-și continua viața cu mai puțină durere.

Fiecare persoană care contribuie are rolul său și asociația se poate extinde în continuare, în speranța că vor ajuta cât mai multe persoane care nu au alte resurse.

Contact:

[email protected]

0744.669.965.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close