Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Echipați-vă corespunzător autoturismul cu anvelope dedicate pentru sezonul rece

Echipați-vă corespunzător autoturismul cu anvelope dedicate pentru sezonul rece

Înainte de iarnă, există o serie de verificări pe care este recomandat să le faceți autoturismului astfel încât să aveți garanția faptului că sezonul rece nu va afecta într-o formă sau alta buna funcționare și siguranță dumneavoastră și a celor din jur.

Echipați-vă corespunzător autoturismul cu anvelope dedicate pentru sezonul rece
de Georgiana Adam    |    22 Aug 2022   •   16:09

De departe, cel mai bun exemplu se referă la anvelope, starea celor actuale sau calitatea celor noi dacă urmează să cumpărați un alt set.

Sezonul rece se apropie, ceea ce înseamnă că în curând trebuie să alegem anvelopele de iarnă corecte dacă nu avem deja un set.

Atunci când vorbim despre siguranță traficului rutier, anvelopele sunt componente extrem de importante, fapt pentru care, acestea trebuie alese în mod corespunzător în funcție de anotimpul în care ne aflăm, în funcție de dimensiunile care pot echipa mașina conform specificațiilor date de producătorul auto, și chiar în funcție de brand dacă nu țineți cont de preț și doriți să obțineți siguranță maximă și cele mai bune performanțe.

Din momentul în care începe sezonul rece, perioada în care trebuie trecut din punct de vedere legal la anvelopele de iarnă, adică atunci când temperaturile încep să scadă sub pragul de 7 grade Celsius, toți șoferii trebuie să aibă în vedere echiparea mașinilor cu un set de anvelope potrivite. Nu există o dată fixată calendaristică pentru montajul anvelopelor de iarnă, dar dacă se trece sub pragul de temperatură anterior menționat și cu atât mai mult atunci când drumurile sunt acoperite cu zăpadă sau gheață, este absolut necesară trecerea la roțile de iarnă.

Anvelopele de iarna sunt realizate dintr-un cauciuc moale în comparație cu anvelopele de vară, iar profilul, banda de rulare, este de asemenea concepută astfel încât să asigure o mai bună aderență și la păstrarea unui control mai bun al mașinii, în special atunci când situația impune executarea unor manevre bruște de frânare sau evitare a unui obstacol.

Fie că discutăm despre anvelope de vară sau anvelope iarna, recomandarea specialiștilor este aceea de a opta pentru brand-uri premium. Lucrurile sunt destul de simple în ceea ce privește această recomandare – calitatea înaltă. Alegând anvelope de la brand-uri premium, vă veți putea bucura de cele mai bune performanțe alte autovehiculului dumneavoastră, precum și de un plus de siguranță. Bineînțeles, această alegere se poate face și în funcție de stilul de condus. Dacă aveți un stil de condus mai alert, un stil de condus sportiv, atunci în mod cert trebuie să luați în considerare achiziționarea unor anvelope premium. În schimb, dacă circulați cu mașina mai rar, pentru o scurtă navetă până la locul de muncă și pentru cumpărăturile necesare acasă, ieșiri scurte din oraș, puteți opta și pentru un set de anvelope mai accesibile. Cel mai important aspect, constă în faptul că anvelopele trebuie să fie noi și cu un DOT cât mai recent.

Anvelopele în general, pe măsură ce trece timpul, chiar dacă au fost utilizate pentru un număr foarte mic de km iar profilul este în continuare unul excelent, își pierd din proprietăți. Dacă vara teoretic nu există probleme atât de mari, pe timp de iarnă și cu asfalt acoperit de zăpadă și gheață, o anvelopă veche și rigidă, cu siguranță reprezintă un pericol foarte mare.

Totuși, indiferent că este vorba despre anvelope de iarnă sau de vară dar vechi, în timp cauciucul din care sunt confecționate crapă sau pot apărea umflături (acele gâlme cum le numim în mod popular), ceea ce le face foarte periculoase în special la drum lung din cauza faptului că poate avea loc o explozie a unui pneu, iar la viteze mari se poate pierde controlul imediat, pericolul în caz de accident fiind foarte mare.

Alegerea anvelopelor trebuie să fie condiționată și de magazinul din care veți face cumpărăturile. Este recomandat să apelați la comercianți autorizați în domeniu, astfel încât să nu vă confruntați cu situația în care v-a fost livrat un set de anvelope contrafăcute. Această situație este una rar întâlnită, însă riscul există. Alegeți doar vânzători autorizați și cu siguranță veți putea alege anvelopele perfectă și la un raport preț/calitate foarte avantajos.

Un foarte bun exemplu de magazin unde puteți găsi o gamă extrem de variată de anvelope, este anvelopejantealiaj.ro. Aici puteți găsi și alege anvelopele potrivite în funcție de sezon, în funcție dimensiuni și de nevoile pe care le aveți, indiferent că sunteți în căutarea unor anvelope clasice pentru un autoturism ori căutați anvelope pentru o mașină de off road. De asemenea, toate produsele sunt disponibile la un raport preț/calitate mai mult decât avantajos.

Fie că sunteți în căutarea unor anvelope pentru iarnă pentru mașina personală pentru un plus de siguranță sau doriți să schimbați look-ul autoturismului, tot cu ajutorul celor de la anvelopejantealiaj.ro puteți găsi setul potrivit. Aceștia pun la dispoziția clienților atât o gamă variată de anvelope de toate tipurile, cât și o gamă foarte variată de jante din tablă sau din aliaj, ceea ce este ideal în special pentru cei care caută să își asigure mereu două seturi de roți, unul cu anvelope de vară, unul cu anvelope de iarnă.

De asemenea, cei de la anvelopejantealiaj.ro vă pun la dispoziție anvelope, jante, produse Thule, precum și servicii de vulcanizare roți, astfel încât să puteți beneficia de un pachet complet.

Acestea fiind spuse, sunteți invitați să accesați anvelopejantealiaj.ro unde cu siguranță veți găsi produsele pe care le căutați în funcție de nevoile și bugetul disponibil, totul la numai un simplu click distanță și printr-o simplă și singură comandă online.

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close