Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Avantajele unei cabine de duș. De ce este o bună alternativă pentru cada de baie

Avantajele unei cabine de duș. De ce este o bună alternativă pentru cada de baie

Mulți nu concep baia fără o cadă spațioasă în care să se poată relaxa scufundați în apa fierbinte și plină de spumă parfumată. Există însă situații în care folosirea unei cabine de duș în locul căzii este mai avantajoasă, chiar dacă nu îți oferă posibilitatea unui astfel de răsfăț.

Avantajele unei cabine de duș. De ce este o bună alternativă pentru cada de baie
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iun 2022   •   18:16

De exemplu, dacă au o baie mică sau îngustă, cada ar ocupa prea mult loc și nu ți-ar mai rămâne suficient spațiu. Aceasta este una din cele mai frecvente situații în care trebuie să alegi între o cabină de duș și o cadă, iar noi îți oferim câteva argumente pentru prima variantă.

Se montează mai ușor

Montarea unei cabine de duș este floare la ureche în comparație cu cea a unei căzi de baie, iar operațiunea îți va lua mai puțin timp. Chiar și o cabină de duș modernă, cu un design special și dotări peste cele standard se montează ușor, dacă ai cunoștințe minime. Dacă nu, poți să apelezi la un meseriaș, iar costul de montare va fi mai mic decât în cazul unei căzi.

În plus, o cabină de duș este ușor de transportat, iar acest argument este la fel de important mai ales dacă te gândești cum ar fi să urci o cadă masivă până la etajul 10.

De asemenea, montarea unei cabine de duș nu necesită o amenajare specială, spațiul băii putând fi ușor adaptat în funcție de modelul acesteia.

Este mai economică

O primă economie o faci la achiziția unei cabine de duș, care este mai ieftină decât o cadă, iar diferența de preț este semnificativă. Apoi, după instalare, cabina de duș generează un consum mult mai mic de apă, care se reflectă în factura lunară.

În cazul său, consumul de apă se rezumă la cantitatea necesară pentru a face un duș, pe când o cadă trebuie umplută de fiecare dată când te îmbăiezi. Capacitatea unei căzi depășește cu mult necesarul de apă pentru o baie, iar astfel o bună cantitate se irosește.

De asemenea, dacă folosești o centrală de apartament sau un boiler, o cabină de duș reduce și consumul de energie termică necesară încălzirii apei.

Risc redus de accidente

Baia este un spațiu în care te poți accidenta din cauza suprafețelor umede și alunecoase, iar dacă ne referim la cadă, riscul este mai ridicat. Suprafața acesteia devine alunecoasă din caza săpunului și altor soluții de baie, iar când te ridici trebuie să ai mare grijă. S-au înregistrat numeroase accidente datorate acestei cauze, iar victimele s-au ales cu traumatisme severe în urma loviturilor la cap sau în alte zone sensibile.

Într-o cabină de duș, riscul unor accidentări grave este aproape inexistent. Cădițele au o suprafață aderentă care previne alunecarea, iar pereții cabinei de duș te împiedică să cazi, în cazul în care se întâmplă totuși să aluneci.

Ocupă puțin spațiu

Revenim la tema menționată în introducerea acestui material, mai precis la problema lipsei de spațiu.

Cabinele de duș se montează pe verticală, ceea ce înseamnă că ocupă puțin spațiu util. De cealaltă parte, căzile sunt elemente orizontale care ocupă un spațiu semnificativ din suprafața băii. Într-o baie de mici dimensiuni o cadă îți poate bloca cea mai mare parte din încăpere, limitându-ți posibilitatea altor amenajări.

Chiar și în cazul unei băi generoase, locul de amplasarea căzii trebuie ales cu atenție, având în vedere spațiul mare pe care îl ocupă.

Cabinele de duș sunt disponibile în mai multe modele, care pot fi amplasate atât pe colț cât și lângă perete sau într-o nișă special amenajată, lăsând suficient spațiu de mișcare chiar și în încăperile mici.

Acestea au fost principalele argumente în favoarea folosiri cabinelor de duș și sperăm că au reușit să te convingă de ce acestea pot fi o alternativă mai bună pentru cada de baie.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close