Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care sunt principalele tipuri de biciclete în funcție de preferințele și nevoile tale

Care sunt principalele tipuri de biciclete în funcție de preferințele și nevoile tale

Ești în căutarea unei biciclete noi? Trebuie să știi că, la fel ca majoritatea lucrurilor, și bicicletele sunt clasificate în funcție de anumite caracteristici pe care le pot avea.

Care sunt principalele tipuri de biciclete în funcție de preferințele și nevoile tale
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2023   •   13:36

 Din toate tipurile de biciclete disponibile, poate fi destul de greu să o alegipe cea care ți se potrivește cel mai bine, fără anumite informații esențiale. Cel mai important aspect pe care ar trebui să îl conștientizezi înaintea unei astfel de achiziții este scopul cu care intenționezi să faci achiziția, și anume dacă îți dorești un astfel de echipament pe două roți pentru deplasările la job prin oraș, pentru sporturi extreme prin munți sau pentru sprinturi pe șosea.

Iată care sunt principalele tipuri de biciclete de pe piață!

  • Bicicleta de oraș sau city bike 

Bicicletele urbane sunt concepute pentru a le utiliza zi cu zi, inclusiv atunci când faci naveta la job sau ai anumite treburi de rezolvat prin oraș. Aceste biciclete sunt de obicei mai ușoare și mai confortabile decât bicicletele montane sau decât cele rutiere și sunt ideale pentru călătorii scurte, în zone aglomerate. Acestea sunt adesea echipate cu ghidon plat ce conferă o poziție confortabilă de ședere și un cadru relativ ușor. Bicicletele urbane sunt disponibile în diferite stiluri, inclusiv hibride (cu schimbare de la pedalare clasică la electrică), tip cruiser sau pliabile, pentru a economisi spațiu la birou sau la locul de muncă. Dacă îți dorești o bicicletă pentru oraș, pe altex.ro găsești o gamă extrem de variată de produse potrivite pentru toate preferințele și nevoile tale. 

  • Bicicleta de munte sau mountain bike

Bicicletele de munte sunt concepute pentru off-road, adică trasee de drumeții mai complicate, drumuri pline de noroi și teren stâncos. Sunt concepute cu rame puternice, anvelope late și jante ranforsate. Aceste biciclete au adesea suspensie frontală sau completă și viteze mici, astfel încât să poți urca mai ușor dealurile abrupte și traseele mai complicate. Acestea sunt, de obicei, mai grele decât bicicletele de oraș și vin într-o varietate de stiluri, inclusiv hardtail, suspensie completă și gross.

  • Bicicleta rutieră sau bicicleta de concurs

Bicicletele rutiere sunt concepute pentru a merge pe trotuar neted și plat. Aceste biciclete sunt de obicei ușoare, cu anvelope înguste și ghidon curbat. Ele sunt concepute pentru viteză, agilitate și eficiență, ceea ce le face ideale pentru călătoriile pe distanțe mai lungi. Bicicletele de concurs sunt disponibile, la fel ca și celelalte tipuri, într-o varietate de stiluri, cum ar fi de curse de viteză, touring sau cross.

Indiferent de tipul de bicicletă pe care îl alegi, este important să iei în considerare modul în care intenționezi să utilizezi bicicleta și să te asiguri că modelul ales este potrivit pentru nevoile tale. Atunci când îți alegi bicicleta, asigură-te că ții cont de stilul tău de viață, de activitățile zilnice și de terenul pe care intenționezi să te deplasezi. Astfel, te poți asigura că vei putea profita la maximum de bicicleta ta pentru mulți ani de acum încolo.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
OMS confirmă primul deces al unui om infectat cu gripa aviară
x close