Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cât durează unghiile cu gel

Cât durează unghiile cu gel

Întreabă-ți prietenele cât de mult ar trebui să dureze o manichiură cu gel și îți garantez că vei primi n răspunsuri diferite. Depinde de mai mulți factori, dar media este de la 2 la 5 săptămâni.

Cât durează unghiile cu gel
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Sep 2022   •   16:05

Întreabă-ți prietenele cât de mult ar trebui să dureze o manichiură cu gel și îți garantez că vei primi n răspunsuri diferite. Depinde de mai mulți factori, dar media este de la 2 la 5 săptămâni. 

Deoarece acestea sunt întrebările reale care ne țin treze noaptea, am decis să rezolvăm lucrurile odată pentru totdeauna, discutând cu un expert în unghii, pentru a afla tot ce te-ai întrebat vreodată despre gel.

Cât durează manichiura cu gel?

Îți vom spune direct: două săptămâni este timpul maxim în care poți purta o manichiură cu gel fără a-ți compromite sănătatea unghiilor. Chiar dacă manichiura ta ar putea arăta perfect după două săptămâni, riști să-ți deteriorezi unghiile dacă le ții mai mult timp.

Când optezi pentru gel unghii, gelul continuă să se întărească în lumina directă a soarelui sau la orice expunere la UV – care este peste tot în jurul nostru. Cu cât ții mai mult gelul, cu atât se întărește mai mult, ceea ce-l face mult mai greu de îndepărtat. Cel mai sigur este să-l dai jos după două săptămâni, când se poate îndepărta ușor fără a-ți deteriora sau dezlipi unghiile.

Cum îmi pot face unghiile cu gel să reziste mai mult?

  • Folosește uleiul de cuticule în mod regulat

Deși nu ar trebui să porți manichiura cu gel mai mult de două săptămâni, există totuși câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți menține unghiile să arate frumos pe toată durata acestor două săptămâni. Primul pas? Investește într-un ulei pentru cuticule chiar acum.

Pe lângă hidratarea cuticulei în sine, un ulei bun îți va întări și condiționa unghiile, ceea ce le poate împiedica să se ciobească, să se rupă sau să devină casante. Folosește ulei pentru cuticule cel puțin o dată sau de două ori pe zi.

  • Pilește-le în mod regulat și dă-te cu un top coat

Dacă ai o mică zgârietură pe unghie, pilește-o cu o pilă sau un buffer pentru a preveni alte ciobiri, despicare sau ruptură. Păstrează o mini pilă de unghii în geantă pentru a face retușurile rapide absolut fezabile.

Și în timp ce citești despre acest subiect, aruncă și un top coat în geantă. Deși nu va face nimic pentru ca manichiura să dureze mai mult, un un top coat va oferi gelurilor tale o împrospătare plăcută dacă ai nevoie de el.

  • Păstrează-ți unghiile uscate

Chiar dacă nu trebuie să-ți faci griji cu privire la ciobirea gelului la fel de mult ca la oja clasică, îți sugerăm să porți mănuși în timp ce spelii vasele sau faci curățenie.

Când unghiile tale se ud, se extind, iar când se usucă din nou, se contractă. Când se produce această schimbare, îți poate cauza crăpături în unghii. Concluzie: ține-ți mâinile și unghiile cât mai uscate posibil.

Dacă unghiile tale sunt subțiri și fragile în mod natural, aplicarea gelurilor nu va schimba asta, dar dacă faci totul în mod corect – de la aplicare până la îndepărtare – nu vor exista cu adevărat daune. Dacă nu ești sigură, poți opta pentru unghii false, deoarece sunt mai ușor de aplicat și îndepărtat.

Credem că ideea greșită despre gelul care-ți distruge unghiile vine din faptul că multe femei nu știu cum să-l îndepărteze corect.

Unghiile tale cresc aproximativ un milimetru pe săptămână dacă sunt sănătoase, așa că, dacă îți dezlipești gelul, va dura aproximativ trei luni pentru ca unghiile să crească complet și să elimini daunele. Întotdeauna cere sfatul unui profesionist privind îndepărtarea gelului dacă dorești ca unghiile să rămână sănătoase.

Cât trebuie să aștepți între manichiurile cu gel?

În timp ce lumea frumuseții este oarecum împărțită privind acest răspuns, timpul petrecut între manichiurile cu gel depinde în întregime de tine. „Unele femei au avut gel pe unghii timp de patru ani consecutivi.

Dacă îl aplici și îl îndepărtezi în mod corespunzător, nu este rău să-ți faci manichiură cu gel pe termen lung.

Acestea fiind spuse, dacă unghiile tale sunt casante, slabe sau doar au nevoie de puțină respirație, înlocuiește gelul cu oja obișnuită, mai degrabă decât să renunți cu totul la orice ojă.

Restricționează umiditatea de pe unghie, creând oarecum o barieră, astfel încât unghiile tale să se întărească.

În concluzie, manichiura cu gel poate dura mai mult de două săptămâni, dar dacă ție îți pasă de unghii, cu siguranță ar trebui să ai grijă să-ți fie îndepărtat gelul după 14 zile.

Și între timp, asigură-te că te-ai aprovizionat cu ulei pentru cuticule, pile și un strat de acoperire pentru a-ți menține unghiile în forma cea mai bună pe toată durata manichiurii tale.

Citeste si articolul Cum se aplica oja semipermanenta.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
După alegeri, cresc taxele. Cine va plăti mai mult la stat și de ce
x close