Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Tu cât timp acorzi curățeniei în apartament? Află cum îți poți ușura treburile casnice, cu ustensilele potrivite

Tu cât timp acorzi curățeniei în apartament? Află cum îți poți ușura treburile casnice, cu ustensilele potrivite

Curățenia săptămânală este programată în mod normal pentru ziua de sâmbătă, însă nu este neapărat o regulă. Cert este că sunt multe lucruri de făcut, iar timpul este limitat.

Tu cât timp acorzi curățeniei în apartament? Află cum îți poți ușura treburile casnice, cu ustensilele potrivite
Sursa foto: Pexels.com
de Georgiana Adam    |    06 Ian 2022   •   14:25

Descoperă în acest articol cum poți să faci curățenie în casă, în timp record, dacă ai la îndemână electrocasnicele și accesoriile potrivite.

Cum să câștigi mai mult timp liber atunci când faci curat acasă

  • Ștergătoarele de geam te vor scoate din bucluc

Dacă îți place să fie mereu curat la tine acasă, înseamnă că te ocupi și de ferestrele apartamentului. În mod normal, acestea se limpezesc când se face curățenia generală în casă, însă dacă ai un stergator de geam modern, atunci sarcina această va fi mult mai ușoară și va dura mai puțin. 

Dacă tot te apuci de curățenia săptămânală, este recomandat să nu lași ferestrele pe ultima sută de metri și să te ocupi de ele cu ustensilele potrivite.

  • Faci curățenie, te ocupi și de silueta

Se spune că o sesiune de curățenie în casă te scapă de calorii. Dacă activitățile fizice nu îți sunt tocmai pe plac sau dacă sportul nu face parte din viață așa cum ar trebui, află că doar 30 de minute de curățenie te pot scăpa de cel puțin 100 de calorii.

În acest timp ștergi praful, faci patul, dai cu aspiratorul și aranjezi și bucătăria. 

  • Electrocasnicele de ultima generație îți vor fi de ajutor

Funcționalitatea electrocasnicelor și tehnologia actuală folosită în fabricarea lor nu fac nimic altceva decât să simplifice curățenia în casă. De aceea, aspiratoarele verticale fără sac de la Geekmall te vor scoate din bucluc, de la prima utilizare. 

Nu doar că vei aspira mai repede în casă, dar în același timp poți programa și mașina de spălat, să mai câștigi din timp. În plus, poți asculta muzică la căști, să te poți relaxa un pic.

  • Șterge praful în mod regulat și câștigă timp

Deși poate părea o corvoadă, ștersul mobilei de praf nu este chiar o sarcină dificilă, dacă te organizezi un pic. Poți, de exemplu, să ștergi praful o dată la două zile, să îți fie mai ușor când faci curățenia săptămânală.

Vei avea timp astfel și pentru alte treburi gospodărești, pe care poate le-ai tot amânat.

  • Începe cu ce e mai greu și lasă sarcinile ușoare la sfârșit

Curățenia începe, în mod normal, cu spațiile cele mai frecventate din casă, așa cum sunt dormitorul și camera de zi. Îndreaptă-ți întâi atenția către mobilierul pe care trebuie să îl ștergi de praf, ocupă-te de aranjarea patului și aspirarea camerei ca mai apoi să iti indrepti atenția către baie și bucătărie. Vei vedea la final că vei câștiga mai mult timp, dacă lași task-urile ușoare la final.

Așadar, dacă îți organizezi mai bine sarcinile de curățenie și igienizare în casă, te vei bucura de mai mult timp liber la sfârșitul acestora. Important este să nu le faci pe toate deodată, să menții ordinea zilnică și să cureți după tine de fiecare dată.

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close