Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Căutarea sprijinului unui psihoterapeut la timp

Căutarea sprijinului unui psihoterapeut la timp

În România oamenii încă nu sunt atât de deschiși la ideea de a apela la ajutor profesionist în ceea ce privește sănătatea psihicului.

Căutarea sprijinului unui psihoterapeut la timp
de Georgiana Adam    |    02 Feb 2021   •   10:50

Deși nu este privită cu ochi buni, doar din cauza unor concepții bine înrădăcinate, psihoterapia poate ajuta persoanele să devină cea mai bună versiune a lor, poate schimba complet percepția asupra lumii și pot ajuta o persoană în începerea vindecării chiar și a celor mai adânci și ascunse traume emoționale.

Traumele emoționale și formarea în adultul de astăzi

Traumele copilăriei nevindecate pot crea multe probleme unui adult. De la anxietate, depresie, dificultatea lui de a funcționa în societate, toate sunt probleme care apar la suprafață datorită creșterii defectuoase pe care au avut-o în copilărie.

Unii părinți trăiesc cu impresia că a pune un acoperiș deasupra capului copilului lor și mâncare pe masă, înseamnă că și-au făcut treaba. A aduce pe lume un copil este o responsabilitate enormă și mulți nu înțeleg pe deplin acest lucru. Abuzurile pot veni în multe forme într-o familie disfuncțională, iar efectele acestor abuzuri se va observa abia când adultul trebuie să se confrunte și el la rândul lui cu viața și tot ce aduce ea.

Depinzând de ce a suportat și prin ce a trecut un copil în creștere și în timpul adolescenței, traumele și sentimentele reprimate vor fi exteriorizate într-un mod sau altul. Prea puțini părinți au capacitatea necesară de a crește corect un copil și totuși îi concep fără probleme. Sunt cazuri când traumele majore pot crea amnezia evenimentului cu pricina în creierul victimei.

Deși nu își mai amintesc complet ce s-a întâmplat sau își amintesc vag anumite părți, stresul post-traumatic nediagnosticat și netratat din urma acestor evenimente, pot transforma viața unei victime într-un adevărat calvar. De la lipsa încrederii în sine și în luarea deciziilor, la frică, capacitatea îngreunată de concentrare, stări depresive urmate de cele de manie, anxietate și multe alte probleme, toate formează un cumul de factori care vor îngreuna progresul oricărui adult care are nevoie de capacitatea de a fi funcțional.

Prevenția este jumătate din luptă câștigată

Pentru o bună integrare în societate, persoanele trebuie să apeleze la ajutorul profesionist al psihologului. Nu o traumă majoră trebuie să vă împingă la căutarea acestuia. Psihoterapeutul poate deveni ca cel mai bun prieten, păstrând profesionalismul și cel mai important confidențialitatea. Pentru cei care își doresc să fie ascultați într-un ambient primitor, de o persoana în care să își poată pune toată încrederea pot accesa https://danielivan.ro/.

Calitățile pe care persoanele trebuie să le caute într-un psihoterapeut sunt înțelegerea, lipsa judecatei și susținerea prin toate procesele vindecării, iar Daniel Ivan psiholog București este însușirea tuturor acestor calități și chiar mai mult.

Prevenirea apariției anumitor boli psihice și fizice începe cu o sănătate mintală corectă. Până și cel mai mic eșec al unei persoane care se confrunta cu anxietatea, îi pot cauza nopți nedormite datorită gândurilor repetate pe același subiect și cum ar fi putut preveni acel eșec.

O persoană stabilă din punct de vedere mental, se confruntă cu eșecul, îl analizează, trece prin toate sentimentele care apar în urma acestuia și îl folosește ca o piatră pe care să pășească mai sus către ce urmează în calea sa și nu va sta să supra analizeze ce greșeli a făcut.

Orice pierdere, orice se dezintegrează în viața unei persoane, trebuie să facă loc unei noi fundații mai stabile pe care să își creeze viitorul și potențialul. Pentru a lua legătura cu acesta sunați la 0761600020 sau scrieți un email la adresa [email protected].

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close