Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce trebuie luat în considerare atunci când alegi o masă de masaj

Ce trebuie luat în considerare atunci când alegi o masă de masaj

Masajul îndepărtează celulele epiteliale moarte, îmbunătățește circulația sângelui, face pielea suplă și elastică și reduce stratul de grăsime subcutanată.

Ce trebuie luat în considerare atunci când alegi o masă de masaj
Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Feb 2023   •   14:23

Masajul reface mușchii obosiți, crește eficiența și elasticitatea acestora, reglează circulația sângelui în diferite grupuri musculare și întărește ligamentele.

Starea psiho-emoțională, dispoziția și starea de bine se normalizează după un curs de masaj. Acest lucru îmbunătățește circulația sângelui în creier și în sistemul nervos. Masajul este cel mai bun mod de a scăpa de stres.

Efectele masajului vacuum

Astăzi există diferite tipuri de masaj, inclusiv masajul vacuum. Acesta folosește un set de ventuze masaj. În primul rând, oamenii optează pentru o procedură de masaj vacuum pentru a obține rezultate cosmetice și estetice pentru:

  • obezitate și supraponderabilitate

  • celulită

  • decolorarea pielii

  • formarea de vergeturi și cicatrici, etc.

Dar puțini oameni știu că masajul cu ventuze are și un pronunțat efect terapeutic (vindecător) pentru:

  • inflamație și durere la nivelul mușchilor, ligamentelor și articulațiilor

  • dureri reumatice

  • osteocondroza în orice parte a coloanei vertebrale

  • tulburări metabolice

  • afecțiuni ale pielii etc.

Însă, nici un masaj nu este posibil fără o masă de masaj potrivită.

Masa de masaj este un echipament modern pentru profesioniști, disponibil într-o varietate de modele. Masa specializată are o tetieră confortabilă și o deschidere pentru față. Aceasta este echipată cu cotiere și picioare reglabile pe înălțime.

Cum să alegi masa de masaj potrivită și ce trebuie să iei în considerare atunci când o cumperi?

Indiferent de locul unde își desfășoară activitatea un maseur, acesta nu se poate lipsi de o masă de masaj.

Clasificarea meselor de masaj

În magazinele de echipamente și accesorii speciale pentru masaj se poate găsi o gamă destul de largă de modele care diferă în ceea ce privește designul și construcția lor, precum și alte caracteristici, cum ar fi dimensiunea, greutatea, materialele de tapițerie și umpluturile.

Terapeuții de masaj în devenire se întreabă adesea dacă o canapea medicală sau cosmetică obișnuită poate fi folosită ca masă masaj. Având în vedere că aceste canapelele au de obicei o bază destul de rigidă, aceasta nu este cu siguranță cea mai bună opțiune.

În ceea ce privește clasificarea în funcție de tipul de design și de locație, există atât mese de masaj staționare, cât și scaune de masaj pliabile ușoare. Primul tip (modelele staționare) sunt unități mari și destul de grele, care sunt concepute în principal pentru saloane specializate, clinici și spa-uri. Scaunele de masaj pot fi utilizate atât în saloane și case, cât și pentru sesiuni de masaj la domiciliu. Dacă este necesar, acestea pot fi demontate cu ușurință și asamblate rapid, fiind transportate în portbagajul unei mașini convenționale.

Sursă fotografie: Studio Romantic / Shutterstock.com

Ce greutate pot ține mesele de masaj

Multe modele de mese de masaj variază, de asemenea, în ceea ce privește sarcina maximă admisibilă. Cele mai multe dintre ele sunt de obicei evaluate la 250-270 kg, iar acest lucru este de obicei mai mult decât suficient.

Caracteristici și funcții de proiectare

Nu uita să acorzi atenție caracteristicilor oferite de fiecare model de scaun sau masă de masaj în parte. Majoritatea producătorilor produc echipamente cu înălțime reglabilă a picioarelor, precum și cu unghi reglabil al bazei. Ține cont de faptul că lucrul pe o masă cu picioare nereglabile este extrem de dificil și poate provoca disconfort. 

Dimensiuni optime

Un alt lucru important de luat în considerare atunci când alegi o masă de masaj este lungimea și lățimea blatului, care este folosit ca suprafață de lucru. Este recomandabil să alegi un blat de masă de cel puțin 180 cm lungime și 60 cm lățime. În caz contrar, nu fiecare client se va putea simți confortabil pe o astfel de masă. Cea mai bună soluție este de a cumpăra o masă cu lățimea maximă, care se va potrivi oricărui client.

Materiale din care este confecționată masa

Materialele de căptușeală și de umplere sunt la fel de importante ca și construcția și dimensiunea mesei de masaj. Cele mai populare pe piața actuală sunt umpluturile din spumă poliuretanică. O mențiune specială ar trebui să fie făcută pentru așa-numita spumă de memorie - umplutură ecologică, care este capabilă să repete forma corpului uman cu o precizie maximă, revenind rapid la starea sa inițială.

Rolul uleiului de masaj

Totodată, maseurii folosesc ulei de masaj relaxant la fiecare procedură. Uleiul este folosit pentru îmbunătățirea alunecării mâinilor maseurului. În procesul de masaj, uleiul poate fi folosit pentru combaterea celulitei și a vergeturilor, a supraponderalității, are un efect de încălzire, hidratare, relaxare, tonifiere, efect antistres asupra pielii și corpului, fiind ideal pentru îmbunătățirea elasticității corpului. Utilizarea uleiurilor permite protejarea pielea de întinderea, iritarea și deteriorarea stratului superior al epidermei ca urmare a unei acțiuni mecanice active și prelungite.

Cel mai important, produsele naturale folosite saturează pielea cu ingrediente valoroase care ajută la menținerea tinereții și fermității acesteia.

Prin urmare, un bun maseur nu va neglija aceste aspecte importante, pentru un masaj reușit și relaxant.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close